19.01.2018

  • Markkinoilta aika vähän kerrottavaa eilen
  • USA:n hallinnon sulkeutumisen uhasta kohistaan edelleen, huoh!
  • Jenkkikoroissa mielenkiintoinen liike jatkuu

Aika sekava ja hiljainenkin päivä eilen. Mikään ei oikein oleellisesti liikkunut ja teemoja tai syitä oli vaikea havaita. Kiinan vahvat talousluvut joulukuulta eivät jaksaneet innostaa riskimarkkinoita oikeastaan tippaakaan. Hieman olisin odottanut.

Korkomarkkinoilla USA:n valtionlainakorot jatkoivat nousuaan: 2v yrittää vakiinnuttaa asemiaan 2 %:n päällä ja 10v 2,6 %:n päällä jälleen yhden emission kerättyä kuitenkin ennätystason intressin.

Jos joku teknisiä tasoja katsoo (minua enemmän), niin kymppivuotisessa ollaan ainakin jonkinlaisella vastustustasolla. Osakkeet hiipivät eilen varpaillaan päätyen Euroopassa muutaman kymmenyksen plussalle ja Yhdysvalloissa pari miinukselle.

USA:n hallinnon osittainen sulkeutuminen teoriassa uhkaa edelleen (edustajainhuone lisärahan jo hyväksyi, senaatti enää jäljellä) ja sillä ovat monet jo selittäneet markkinoilla vähän sitä ja tätä. Toistetaan selvyyden vuoksi näkemys: on varsin kestämätön ajatus, että USA:n hallinto menisi kiinni ja sen annettaisiin olla kiinni. Saman näkemyksen osa II: markkinat tulevat jatkossakin olemaan politiikkaa paljon suurempi voima. Obaman kaudella oli joskus virkamiehiä vastavasta syystä hetken lomautettuna, mutta kiinnostiko se markkinoita, ei tietenkään.

Keskuspankkiireista Fedin Dudley varoitteli eilen kuulijoitaan veroalen mahdollisista pidemmän aikavälin inflatorisista vaikutuksista, joka saattaa hänen mukaansa johtaa tarpeettoman kovaan kiihtymiseen. No, näin toki voi olla, ja keskuspankkiireilla on oma ja perusteltu tehtävänsä maalailla erilaisia skenaarioita, mutta aika kaukana vielä ollaan länsimaissa siitä, että holtiton inflaatio muodostuu huolenaiheeksi.

Brexit-neuvotteluissa on pientä sopuisuutta ollut aistittavissa EU:n puolelta viime päivinä. Samoin Saksan hallituskuvioissa. Nämä tekijät tukenevat euroa taas ainakin hetken.

Goldman ”doing God’s work” Sachs nosti myös meidän ideoistamme pitkään löytyneen Novo Nordiskin (tanskalainen lääkeyhtiö) Conviction-Buy –listalleen. Sillä lailla. Novo ilmoitti muuten edellispäivänä lääkkeiden hintojen nostoista USA:ssa – erittäin tervetullut uutinen. Novon tulos ulos 2.1.

Tänään Saksan inflaatio, euroalueen vaihtotase ja jenkeistä kuluttajien luottamuslukuja.

Yritin aamulla etsiä hyviä ylimyytyjä (tai jotenkin luovasti ajateltuna edes lähellä sitä) osakeindeksejä. Melko vähissä ovat. Sitäkin enemmän on kaikenlaista sijoituskohdetta ja ”sijoituskohdetta” kaikkien aikojen huipuissaan. Let’s be careful out there.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Kiinan kasvu ei räpäyttänyt silmiään
Seuraava
FANG-yhtiöt tulikuumina