30.09.2016

  • Öljy jatkoi vahvana – epäilyksiäkin kuitenkin on
  • Japanin keskuspankki äänessä klo 11
  • Sentimentti jatkaa huterana, osakkeet laskuun heti avauksesta

Öljy ja siihen liitännäiset osakkeet jaksoivat eilen paksusti - indeksitasolla odotetusti Norja ja Venäjä olivat vahvoja. Markkinoilla kuului myös skeptikoiden äänet sen suhteen pitääkö tuotannonrajoitussopimus aivan toteutusvaiheeseen asti. Vastavoimana öljyn tuomalle riskisentimentin nousulle toimivat huolet Euroopan pankkisektorista.

Eilisistä talousluvuista kannattaa mainita muutamia. Yhdysvaltojen Q2 BKT-lukujen tarkistaminen ylöspäin tasolle 1,4 % YoY (+1,1 %). Varastotasojen lasku oli aikaisempaa alhaisempi. Uusien työttömyyskorvaushakemusten määrä indikoi vahvana jatkuvaa työmarkkinaa. Myös euroalueen luottamusindikaattorit jatkoivat kohtuulisen hyvää putkeaan.

Aasiasta on tänä aamuna uunituoretta raportoitavaa Japanista: talousdataa ja keskuspankkiasiaa. Maan kuluttajainflaatio heinäkuussa -0,5 % YoY jäi alle markkinoiden odotuksen (-0,4 %). Tämä aiheuttaa keskuspankille lisää harmaita hiuksia, ellei jo kohta niiden lähtemistä. Myöhemmin tänään aamupäivällä klo 11 maan keskuspankki julkaisee uusia suuntaviivoja osto-ohjelmastaan lokakuun osalta. Nykyisen ostotahdin ylläpitäminen on varmasti haastavaa ja kanit ovat varmasti hatussa vähissä. Ostojen hidastamisella kävisi myös huonosti: jeni todennäköisesti nousisi raketin lailla suoraan ylös ja osakkeet laskisivat.

Kiinassa Markitin laskema PMI-ostopäällikköindeksi loi hieman lisäuskoa teollisuuden kohtalaiseen vetoon. Valtion elvytyksen sponsoroima rakentaminen jaksaa vielä ylläpitää meininkiä. Se piste kuitenkin lähestyy, että jotain uutta kohta tarvitaan.

Tänään on kalenterissa perjantaille epätyypillisesti aika paljon talouslukuja. Julkaisuvuorossa tuoretta dataa euroalueen inflaatiosta, Saksan vähittäismyynnistä, sekä Iso-Britannian asuntomarkkinan ja BKT:n kehityksistä. Yhdysvalloissa julkaistaan elokuun yksityisten tulojen ja kulutuksen kehitys sekä Michigan-kuluttajaluottamusindeksi.

Eurooppa avaa reippaaseen yli prosentin laskuun.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
OPEC yllätti pienellä tuotannonleikkauksella
Seuraava
Q4 alkaa vilkkaalla dataviikolla