29.07.2016

  • BoJ jätti korot ennalleen ja nosti ostoja vain marginaalisesti
  • EU:n pankkien stressitestit tulokset illalla
  • Jenkkien Q2 BKT nousussa vahvan makrodatan jälkeen?


Japanin keskuspankki ilmoitti (vain) ETF-lisäostoista ja siten jatkaa inflaation työntämistä eteenpäin. Välillä tuntuu että köydellä työnnetään, mutta ei kai yrityksen puutteesta ei voi oikein moittiakaan. ETF-ostojen määrä tullaan suunnilleen tuplaamaan, mutta vähän on ”peanuts”. Korko jätettiin ennalleen ja samoin muiden kuin ETF-ostojen määrä. Jeni vahvistui selvästi kun korkoa ei laskettukaan, mutta muutoin markkinat ottivat uutiset varsin rauhallisesti vastaan, eli toisin sanoen eivät niistä juurikaan ainakaan innostuneet. Lisää ostoja odotettiin.

Tänään nähdään myös realisoituuko Yhdysvaltojen vahvojen viimeaikaisten talouslukujen sarja myös vahvana BKT-kasvuna. Markkinat odottavat iltapäivällä julkaistavasta luvusta +2,5 % kasvua.

EU:ssa toimivien pankkien stressitestien tulokset julkaistaan illalla klo 23. Tulokset tulevat olemaan tällä kertaa laadultaan informatiivisia, eivät hyväksytty/repuutettu. Testit kattavat noin 70 % kaikista EU:n pankkijärjestelmässä olevissa varoista. Suosittelemme tulkitsemaan tuloksia suuntaa antavalla vakavuudella, koska kysymyksenasettelu ei välttämättä täysin vastaa nyky-ympäristöä. Testit ovat lähinnä huolissaan nousevista koroista, jotka itse asiassa olisivat monella pankille tervetullut ilmiö.

Osakemarkkinat pakittivat eilen noin prosentilla Euroopassa ja öljy jatkoi laskuaan. mutta tänään kummankaan lasku ei ainakaan avauksesta näyttäisi jatkuvan. Euro STOXX 50 –indeksissä 3000 pisteen taso näyttäisi esittävän jonkinlaisia vastustustason elkeitä. Ranskasta saadaan Q2 BKT-luvut ja Saksasta vähittäismyyntilukuja. Yhdysvaltojen Q2-BKT luvut klo 15:30 ja Chicagon alueen PMI:t klo 16:45. Tuloskauden osalta tänään hiljainen päivä.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Fed aikaisempaa positiivisempi työmarkkinasta
Seuraava
Lentävä lähtö elokuulle