08.04.2016

  • S&P 500 vuodenvaihteen tasoille
  • Draghi ja Yellen äänessä
  • Ensi viikolla Q1 tuloksia


Yli prosentin laskupäivä osakkeissa sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa eilen. Isompia uutisia tai muita syitä laskulle ei oikeastaan ollut nähtävissä. Öljyssä tai valuutoissa ei merkittäviä liikkeitä. Kiinassa paikalliset markkinat (Shanghai ja Shenzen) parin prosentin laskussa, mutta muuten Aasiasta vain vähän raportoitavaa.

S&P 500 on nyt vuodenvaihteen tasoilla ja Euro STOXX 50 niistä noin 12 % alempana.

Tuloskausi alkaa ensi viikolla: koko vuodelle odotetaan noin 2,5 % tuloskasvua (EPS), mutta se tulee painottumaan loppuvuoteen. Q1 tulosten ennakoidaan laskevan peräti 9,5 %. Positiivinen huomio: Suomesta ei ole tullut yhtään tulosvaroitusta Q1 tuloksiin.

EKP:n Draghi puhui eilen ja hieman tuli deja vu -fiiliksiä. Draghin mukaan keskuspankki jatkaa taistelua inflaation puolesta kaikin mahdollisin keinoin. Tämä nyt on ennenkin kuultu eikä kyse enää ole tahtotilan kyseenalaisuudesta vaan keinojen riittävyydestä.

Edellisen kokouksen pöytäkirjojen mukaan negatiivisten korkojen vaikutuksista oli käyty keskustelua, mutta koron laskusta TLTRO-ohjelmasta oli silti laaja yhteisymmärrys. Seuraava EKP:n kokous on 21.4. ja sieltä ei ole perusteltua odottaa oikeastaan muuta kuin nykyistä linjaa vahvistavia sanankäänteitä.

Fedin Yellenin eiliset kommentit huokuivat luottamusta talouden vetoon ehkä hieman odotuksia enemmän. Ainakin jos korkomarkkinoilta kysytään. Yellen myös puolusti joulukuun nostoa ja toisti näkemyksensä siitä, että työmarkkinoilla on yhä kapasiteettia jäljellä.

Tänään on saatu jo Saksan ulkomaankauppalukuja, joiden mukaan vienti kasvoi helmikuussa +1,3 % (odotus +0,5 %). Illalla klo 17 Yhdysvaltojen tukkuvarastot. Fedin Dudley on tänään äänessä ja viesti tullee toppuuttelemaan odotuksia korkojen nostoista.

Aika rauhallinen päätös viikolle todennäköisesti tulossa. Pikku plussalle avataan.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Yritysten tuloksista kaivattua tukea kevyelle rahapolitiikalle?
Seuraava
Sentimentin parantumiselle eväät kasassa?