22.08.2016

Tämän viikon suurin tapahtuma on ehdottomasti Jackson Hole -kokous loppuviikosta. Se on tapaaminen, jossa merkittävimpien maiden keskuspankkiirit, valtiovarainministerit, akateemikot ja finanssimarkkinoiden suurimmat osapuolet kokoontuva yhteen pohtimaan maailmantalouden kehitystä ja näkymiä.

Kokouksen jäljiltä tulemme olemaan viisaampia Yhdysvaltain taloustilanteesta ja korko-odotukset täsmentynevät merkittävästi. Viimeisten viikkojen aikana dollari on heikentynyt ja korot ovat laskeneet, joten koronnosto-odotukset ovat vähentyneet jossain määrin. Mikäli kokouksen jäljiltä koronnosto-odotukset laskevat edelleen, edellä mainittu kehitys jatkunee. Viime aikainen kehitys on omiaan tukemaan erityisesti eurooppalaisia ja kehittyvien markkinoiden osakkeita. Tilanne on kuitenkin mielenkiintoinen, koska mm. FED:n Fischer kommentoi perjantaina talouden olevan lähellä keskuspankin tavoitteita ja kasvun odotetaan paranevan. Markkinat liikkuivat tämän siivittämänä päinvastaiseen suuntaan kuin parin edellisen viikon aikana. Nyt on merkitystä siis jokaisella keskuspankin kommentilla.

Japanissa puolestaan osakkeet lähtivät tänään nousemaan ja valuutta heikentymään Kurodan kommentoitua mahdollisia lisästimuluksia syyskuun aikana. Kokonaisuudessaan alkava viikko vaikuttaa rauhalliselta aina Jackson Holen alkamiseen asti. Mitään suurempia tuloksia ei enää ole tulossa joskin pari suomalaista yhtiötä julkaisee tuloksensa. Sotkamo Silver (24.8.) ja Taaleri (25.8.).

Hyvää alkanutta viikkoa Taalerilta.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Briteistä saadaan nyt viimeisiä hyviä datapisteitä?
Seuraava
Hiljaista odottelua, huomenna ehkä jo erilainen päivä