28.04.2017

  • EKP jätti korot ennalleen
  • Kiireinen tulospäivä Suomessa
  • Vappu hiljentää Suomen osakemarkkinat

EKP pitää korot edelleen ennallaan. Draghi totesi Euroopan viime aikaisten talouslukujen osoittavan talouden elpymistä ja inflaatiopaineiden olevan hillittyjä. Tämän pohjalta Euroopan kehitys näyttää varsin positiiviselta eikä korkojen noususta ole lyhyellä aikavälillä kovinkaan suuria pelkoja. Draghin puheen jälkeen Saksan 10 vuoden korko lähti varsin voimakkaaseen laskuun ja euro heikkeni dollaria vastaan. Yhteenvetona voidaan todeta, että Euroopan talous on viimein lähtenyt nousuun ilman suuria inflaatiopaineita.

Suomessa oli eilen vilkas tulospäivä. 22 yhtiötä raportoi ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksensa. Sijoitusideoidemme osalta Nordea, Huhtamäki ja YIT raportoivat vahvat tulokset. Nämä kaikki osakkeet olivat myös lievässä (Nordea) tai erittäin voimakkaassa (YIT ja Huhtamäki) nousussam, vaikka osakemarkkina laski Euroopassa hieman. Yön yli nukuttuaan analyytikot ovat alkaneet nostaa ennusteitaan ja odotamme erityisesti YIT:n osalta selkeitä ennustemuutoksia. Tänään 16 yhtiötä raportoi tuloksestaan, joista suurimpana Finnair.

Aamun osalta liikkeet ovat markkinoilla pieniä, futuureiden pohjalta odotamme lievästi positiivista avausta osakemarkkinoille. Teollisuusmetallit ja öljy ovat pienessä nousussa sekä korot laskussa. Korkoliike voi hieman painaa pankkiosakkeita, kun taas metallit ja öljy nostanevat syklisiä osakkeita. Päivä tulee olemaan kuitenkin Suomessa hiljainen tulevan pitkän viikonlopun ansiosta, joten tässä kohden on hyvä toivottaa kaikille hyvää vappua.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Odottiko joku oikeasti muka Trumpilta jotain hyvin argumentoitua suunnitelmaa?
Seuraava
Volatiliteetti painumassa ennätystasoille