11.05.2016

  • Markkinoilla vaihteeksi nousupäivä
  • Öljyn nousu paransi riskisentimenttiä
  • Makrokalenterissa hiljaista


Markkinoille eilen paljon kaivattu nousupäivä (paitsi Suomessa), mutta ilman uutisia mentiin. Wall Street kipusi reilun prosentin verran. Öljy toipui ja se palautti luottamusta ottamaan riskiä. Koroissa ei merkittäviä liikkeitä eikä yhtenäistä suuntaa. Brasiliassa osakkeet ovat toipuneet selvästi.

Makroluvuissa Saksan teollisuustuotanto ei vakuuttanut maaliskuun osalta. Yhdysvalloissa NFIB pienyritysten luottamusindeksi piristyi hieman ja osaltaan antoi positiivista signaalia Q2 talouskasvun suhteen. JOLTS-raportin mukaan toisaalta jenkeissä on ennätysmäärä avoimia työpaikkoja. Ei selviä muutoksia isoon kuvaan eilisen perusteella.

Pari meille mielenkiintoista Taaleri Sijoitusideoihin kuuluvaa skandiyhtiötä raportoivat tuloksensa:

Sijoitusideoidemme norjalainen Marine Harvest raportoi erinomaisen Q1 tuloksen. Liikevaihto ja liiketulos ylittivät ennusteen vahvan kysynnän ja lohen korkean hinnan tukemana, vaikka muutamia alaskirjauksia jouduttiinkin tekemään. Harvestoinnin yhtiö odotetusti ennakoi edelleen hieman laskevan (vaikeudet Chilessä), mutta olevansa tyytyväinen hintakehityksen näkymiin.

Toinen ideoistamme tanskalainen Pandora raportoi eilen ja noin 10 % tulosylitys palkittiin 11 % kurssinousulla. E-kaupan kasvunäkymät ovat erinomaiset emmekä ole täysin vakuuttuneita että sitä potentiaalia on vielä täysin hinnoiteltu. Ennusteet nousevat Q1:n perusteella ja niihin verrattuna myös yhtiön oma ohjaus vaikuttaa edelleen melko varovaiselta.

Tänään talousluvuissa vain Iso-Britannian teollisuustuotantoluvut klo 11:30. Muuten on todella hiljaista tänään. Illalla voi valita EKP:n Wiedmannin puheen ja Suomen ja aina vaarallisen Unkarin matsin välillä. Ainakin toiseen näistä luulisi jonkun kisastudion löytyvän.

Aasiassa oltiin tänään yöllä jo kovemmassakin nousussa, mutta kurssit taantuivat lopulta eilisille päätöstasoille jenin vahvistumisen myötä. Euroopassa myös avaus eilisille tasoille.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Ohuella mennään pari seuraavaa viikkoa
Seuraava
Alkuviikon nousu katkesi