22.06.2017

Mika Koskimies

Mika Koskimies

Senior Trader
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7115
  • Öljy jatkoi laskuaan
  • Teknologiaosakkeet jatkoivat myötätuulessa
  • Yhdysvalloissa aletaan purkaa pankkisääntelyä?

Euroopan suljettua öljy jatkoi laskuaan Yhdysvalloissa. Helmikuun huipuista on nyt tultu alas yli 20 % ja öljy on nyt ”virallisesti” bear- markkinassa. Tämä näkyi raaka-aineyhtiöiden kursseissa, jotka olivat laskijoiden kärjessä. Teknologiayhtiöiden Nasdaq-indeksi ei tästä välittänyt vaan nousi rohkeasti 0,74 prosenttia. S&P 500 -indeksi laski vain vaatimattomat 0,06 prosenttia öljy-sektorin liikkeestä huolimatta.

Raaka-aineiden ja etenkin öljyn hinnasta haetaan suuntaa, mihin globaali inflaatio on menossa ja onko keskuspankkien valitsema korkojen nosto tahti oikea. Korkomarkkinat eivät juurikaan liikkuneet eilen.

Aasiassa haettiin suuntaa Nasdaq-indeksin liikkeestä ja kurssit hienoisesti ylös. Aasian markkinoilla öljyn hinta ei enää liikahtanut lisää alas. Futuurit indikoivat pientä laskuavausta Eurooppaan.

Trump sai eilen tukea aloitteelleen purkaa tiukennettua pankkisääntelyä. Kaksi korkeaa viranomaista yhtyi näkemykseen siitä,  että säätelyä tulisi yksinkertaistaa ja osittain höllentää. Tämä tulisi näkymään pankkien tuloksissa, jos etenkin pääomavaateita ja kaupankäynnin esteitä poistetaan.

Sijoitusideoiden alkuvuoden kurssiraketti Finnair kertoi aamulla uusista strategista tavoitteistaan. Yhtiö odottaa tuplaavansa Aasian liikenteensä vuoden 2010 tasosta jo vuonna 2018 eli kaksi vuotta aiempaa tavoitetta nopeammin. Lisäksi uutena tavoitteena Finnair pyrkii kasvattamaan matkustajamääränsä 20 miljoonaan vuoteen 2030 mennessä keskittymällä Aasian liikenteeseen.

Huomenna Ruotsi ja Suomi hiljentyvät keskikesän viettoon ja kyseiset markkinat kiinni.
 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Öljy aiheuttamassa alakuloa?
Seuraava
Kertausta kesän markkinatapahtumista