23.12.2016

Vuoden viimeiset makrodatat tuli käsiteltyä eilen.

Yhdysvalloissa yksityinen kulutus ei avain yltänyt ennusteisiin marraskuussa, mutta silti isossa kuvassa kulutus kehittyy varsin solidisti. Yksityiset tulot kasvoivat vuositasolla 3,5 % - palkkainflaatio alkaa pikkuhiljaa nostaa päätään. Kestokulutushyödykkeiden tilaukset menivät yli odotusten ja se antaa lisäpontta uskolle investointien asteittaisesta kiihtymisestä.

Värikäs pörssivuosi päättyy pääosin positiivisissa tunnelmissa ja tästä on hyvä jatkaa ensi vuodelle. Odotamme aktiviteetin jatkuvan vilkkaana – etenkin Euroopassa on heti alkuvuodelle paljon tapahtumia.

Välipäivinä uutisointia voi odottaa lähinnä italialaisten pankkien ympäriltä. Aamukatsauksemme jää tauolle tänään ja palaa ääneen 2.1.2017. Mikäli jotain reagointia edellyttävää markkinoilla välipäivinä tapahtuu, niin kuulette siitä kuitenkin varmasti.

Kiitos kaikille lukijoillemme kuluneesta vuodesta ja erityiskiitos kaikista hyvistä palautteista. Kehitämme aamukatsaustamme hieman ensi vuodelle ja kaikki palaute auttaa muokkaamaan aamujutuistamme mahdollisimman hyvin Teidän tarpeitanne vastaavia.

Hyvää joulua ja kaikkea hyvää vuodelle 2017!

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Jenkki-inflaatio jatkaa kiihtymistään?
Seuraava
Markkinat starttaavat uuteen vuoteen hiljaisella päivällä