05.09.2016

Kuten jo hieman oli odotettavissa, Yhdysvaltain työllisyysluvut pettivät lievästi ennusteet. Työttömyys oli hieman ennakoitua korkeampaa ja uudet palkkaukset jäivät ennusteista. Samalla kulutushyödykkeiden tilaukset ja tehdastilaukset jäivät ennusteista. Näillä luvuilla, lisättynä heikolla ISM:llä, on vaikea kuvitella FED:n olevan kiinnostunut korkojen nostosta syyskuussa ja näin reagoivat myös markkinat. Osakemarkkinat lähtivät globaalisti nousuun mainittujen lukujen julkistamisen jälkeen. Huono luku on siis hyvä luku riskinottohalukkuudelle.

Vahvan osakemarkkinavedon jäljiltä metallien hinnat ovat nousussa tälle aamulle. Riskinottohalukkuus on selkeästi palannut markkinoille. Tämän seurauksena Euroopan osakemarkkinat performoivat selkeästi paremmin kuin Yhdysvalloissa. Sektorirotaatio pankkeihin jatkui viime viikolla vahvana eikä ole mitään näkyvää syytä, etteikö näin jatkuisi edelleen tällä viikolla. Osakeviikko näyttää siis edelleen vahvalta erityisesti Euroopassa. Koronnosto-odotusten hälvettyä myös kehittyvien markkinoiden osakkeet näyttävät houkuttelevilta.

Tulevan viikon merkittävimmät uutiset ovat Yhdysvaltain PMI-luvut tiistaina, Kiinan kauppataseluvut torstaina sekä Kiinan kuluttaja- ja tuotantoluvut perjantaina. Yhdysvaltojen markkinat ovat tänään kiinni Labor Day:n vuoksi.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Heikot ISM:t tuovat korko-odotuksia alas
Seuraava
Mitäänsanomaton päivä, ainostaan öljy liikkui