13.11.2018

  • Tekno-osakkeet edelleen ripeitä liikkumaan (molempiin suuntiin)
  • Italian uuden budjettiehdotuksen deadline tänään
  • Kauppasotahuhut vilkkaina

Lokakuun noin 10 % osakemarkkinoiden korjausliikkeestä ehdittiin Yhdysvalloissa paikata jo noin puolet, kunnes eilen lasketeltiin jälleen parisen prosenttia. Isot teknoyhtiöt (Apple -5,0 %. Amazon -4,4 %, Google -2.6 % jne.) olivat laskun kärjessä.

VIX hilasi itsensä jälleen 20 pisteen päälle. Dollari meni euroa vastaan läpi 1,13 tasosta. Korkoero euroalueeseen nähden tekee tehtävänsä eikä Italian kanssa vellominen auta euroa yhtään. Brent nyt jo alle 70 taalaa ja WTI alle 60.

Euroopassa miinusta kertyi noin prosentin verran ja myös täällä teknot laskivat eniten. Muuta markkinaa suurempi volatiliteetti teknologiasektorilla tosin nyt ei ole mitään uutta auringon alla. Euroalueella Italian uuden budjettiehdotuksen takaraja on tänään, mutta emme odota maan tehneen siihen oleellisia muutoksia, eli vääntö komission kanssa jatkuu. Italian valtionlainakorotkaan eivät mitenkään hinnoittele tilanteen nopeaa selviämistä.

Kauppasotahuhuja liikkui eilen moneen suuntaan ja etenkin USA:n autotariffien etenemisestä ja se painoi Aasiassakin markkinat miinukselle.  Trump ja Xi tapaavat kuun lopulla ja sitä ennen kaikki on vain neuvotteluasetelmien hakemista.

Applen aasialaiset alihankkijat selvästi miinuksella kysyntähuolien painamina. Alimmilta tasoilta ollaan kaupankäynnin loppua kohti kuitenkin toivuttu ja Kiinassa jopa plussalle.

Eilen ei ollut merkittäviä talouslukuja kalenterissa. Tänään euroalueelta saatiin jo Saksan inflaatioluvut jotka eivät tarjonneet yllätyksiä. Euroalueelta myös Saksan sijoittajien luottamusindeksi ZEW. USA:sta lokakuun NFIB pienyritysten luottamusindeksi. Huomenna erittäin vilkas makropäivä, mm. Saksan Q3 BKT ja USA:n kuluttajainflaatio.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Fed aikoo jatkaa asteittaisen kiristämisen linjallaan
Seuraava
May esittelee diililuonnoksen ministereilleen tänään