02.09.2016

Koko viikon kohokohta makroluvuissa saavutettiin eilen, kun Yhdysvaltain ISM-luku julkaistiin. Luku oli yksiselitteisesti heikko. Ennuste oli 52.0 ja toteuma 49.4. Alle 50 luvulla talous on hidastumassa ja tämän lisäksi heikkous tuli ns. vääristä paikoista. Uudet tilaukset, työllisyys ja tuotanto painuivat alle 50:n. Tämän luvun pohjalta voidaan unohtaa FED:n korkojen nosto syyskuussa.

Lukujen ilmoittamisen yhteydessä markkinoihin saatiin pitkästä aikaa jonkinmoista liikettä. Euroopassa mm. Dax-indeksi laski 1.7 % päivän korkeimmalta tasolta päivän pohjiin. Euroopan sulkeutumisen jälkeen Yhdysvallat kuitenkin käänsi kelkkansa ja osakemarkkinat päätyivät hienoiseen nousuun. Markkinat eivät tällä hetkellä selvästikään halua laskea. Päivän sisäinen volatiliteetti vaikuttaisi olevan suurempaa kuin päivien välillä, mikä omalta osaltaan on myös varsin poikkeuksellinen tilanne.

Eilisten ISM-lukujen jälkeen tänään saadaan makrotaloudesta lisää työllisyyteen ja tuotantoon liittyviä lukuja. Mikäli myös nämä pettävät reilusti, ainakaan makrotalous ei tue enää osakkeiden nousua. Luvut tulevat klo 15:30 ja 17:00.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Sektorirotaatio jatkuu, Kiinasta parempia tuotantolukuja
Seuraava
Huono luku on hyvä luku osakkeille