28.02.2019

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153
  • Trumpin ja Kim Jong-Unin tapaaminen keskeytyi yllättäen
  • Lighthizer varoitteli ettei pelkät lupaukset riitä sopuun kauppasotakiistassa
  • Valtionlainojen korot nousussa ilman yksiselitteistä syytä 

Rauhallinen meininki pörsseissä jatkui eilisen pörssipäivän aikana. Pääindeksit olivat Euroopassa pienellä miinuksella ja Yhdysvalloissa nollan molemmin puolin. Aamulla aasian markkinat säikähtivät hieman, kun Trumpin ja Kim Jong Unin neuvotteluiden keskeydyttyä odotettua aikaisemmin eivätkä maat päässeet tässä yhteydessä sopuun. Pohjois-Korea oli vaatinut mm. sanktioista  luopumista mihin Trump ei suostunut. Trump ja Pompeo kehuivat kuitenkin aamun haastattelussa neuvotteluiden edenneen ja korostivat neuvotteluiden jatkuvan lähiviikkoina. 

Korkomarkkinoilla valtionlainojen korot nousivat varsin voimakkaastikin ilman konkreettista selitystä. Yhdysvaltojen 10 –vuotisen valtionlainan korko nousi  lähes viisi korkopistettä 2,68 %:iin. Kyseessä oli suurin päivittäinen liike neljään viikkoon.  Myös Euroopassa Saksan 10-vuotisen valtionlainan korot olivat noin kolmen korkopisteen nousussa. 

Lighthizer säikäytti markkinoita hieman tiedottamalla, ettei pelkästään Kiinan aiempaa suuremmat (maatalous-)ostot kuten soijapapujen tuonti Yhdysvalloista riitä sopuun vaan tarvitaan laajempia muutoksia. Lighthizer huomautti myös, että ennen kuin kaikista avoimista asioista on sovittu, ei sopua saada aikaiseksi.   
 
Kiinasta julkaistiin aamulla ostopäällikköindeksilukuja, jotka olivat sekä odotuksia huonompia, että jatkoivat lasku-uralla. Aivan kuten Euroopassa ja Yhdysvalloissa viime viikolla, myös Kiinassa teollisuuden indeksi jäi odotuksista ja oli selvästi yleisindeksiä heikommalla tasolla antaen jälleen osoituksen kauppasodan vaikutuksista myös Kiinaan. 

Kommunikoimme sijoitusnäkemystämme jatkossa vuosi-, kvartaali- ja viikkokatsauksissa. Vuosikatsauksessa keskitymme pitkän aikavälin sijoitusnäkemykseemme, kvartaalikatsauksessa päivitämme sitä vuosineljänneksittäin ja viikkokatsauksessa kerromme markkinoiden tärkeimmät puheenaiheet ja niiden vaikutukset. 

Tulevasta maanantaista lähtien emme enää julkaise Päivän Polttavia. Kiitos yhteisestä matkasta tähän saakka. Saat jatkossa maanantaisin viikkokatsauksemme Ajan hermolla –uutiskirjeessä. 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Sopimuksettoman Brexitin todennäköisyys laskussa
Seuraava
Viimeistä viedään!
Miikka Kuusi