27.07.2016

  • Japanin elvytyspaketin koko jo tiedossa
  • Vahva data jenkeistä jatkui
  • Illalla Fedin kokous


Kurssiliikkeet jäivät eilenkin erittäin maltillisiksi ja kaupankäyntivolyymit alhaisiksi. Tänään aamu on valjennut Aasiassa astetta vilkkampana – Japanin osakkeet vaihteeksi nousussa, mutta Kiinan paikallispörsseissä laskua noin 3-4 %. Japanilaisen lehtijutun mukaan stimuluspaketti (noin 235 mrd EUR) olisi nyt lyöty lukkoon. Q2 tuloksia saatiin runsaasti ja yleisilme jatkoi positiivisena.

Talousdatassa eilen Yhdysvaltojen Markitin palvelualojen PMI jäi hieman odotuksista, mutta kuluttajaluottamus laski selvästi odotettua vähemmän. Myös uusien asuntojen myynti jatkoi vahvana ylittäen odotukset. Vahva momentum jenkkidatasta siis jatkuu.

Outokummulta kohtalaisen hyvä Q2 tulos. Yhtiön vertailukelpoinen operatiivinen tappio supistui ollen enää 5 meur. Ensi kvartaalille yhtiö ohjaa positiivista tulosta. Yhdysvaltojen markkinoista yhtiö kommentoi positiiviseen sävyyn, etenkin nousseiden hintojen tuloskontribuution osalta. Nettovelkaisuus jatkoi pienentymistään. Osakkeen reilun parin prosentin nousu oli mielestämme hyvin oikeutettu.

Tänään huomion kohteena tulee olemaan Fedin Yellenin lausunto (tällä kertaa vain kirjallisena) talouden näkymistä ja rahapolitiikan tulevasta suunnasta. Etenkin kommentit syyskuun mahdollisen koronnoston todennäköisyydestä ovat oleellisia. Euroopasta saadaan Saksan ja Ranskan kuluttajaluottamusdata ja Iso-Britannian Q2 BKT-luvut. Iltapäivällä Yhdysvalloista kestokulutushyödykkeiden tilaukset.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Öljyn sentimentti jatkaa vaisuna
Seuraava
Fed aikaisempaa positiivisempi työmarkkinasta