23.08.2018

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153

Pörssit liikkuivat nollan tuntumassa alhaisilla kaupankäyntivolyymeilla
Fed odotetusti jatkamassa nykyisellä koronnostopolulla 
Nokian Renkaiden kilpailijalta ruma tulosvaroitus 

Pörsseissä ja uutisrintamalla hiljaiselo jatkui myös eilen kaikkien merkittävien pörssien liikkuessa nollan molemmin puolin. Myös kaupankäyntiaktiviteetti oli erityisesti Euroopassa hyvin alhainen volyymien ollessa n. 20 % alle 100 päivän keskiarvon. Euroopan pörssien aukioloaikoina ei tapahtunut juuri mitään, eikä edes illalla julkaistut Fedin edellisen kokouksen pöytäkirjat tarjonneet yllätyksiä. 

Mikäli joku vielä epäili ensi kuussa tapahtuvaa koronnostoa, niin nyt tarvitaan jo ihmeitä, ettei sitä tulisi. Keskuspankkiirit olivat myös keskustelleet mm. korkokäyrästä, mutta toistaiseksi useimmat keskuspankkiirit haluavat jatkaa nykyisellä koronnostojen linjalla. Fedin jatkaessa koronnostoja ja korkokäyrän tasaantuessa keskustelunaihe varmasti pysyy puheenaiheena myös tulevissa kokouksissa. Suurimmaksi uhaksi ”vahvalle” taloudelle Fedin keskuspankkiirit mainitsivat kauppasodan. 

Muissa uutisissa raakaöljyn WTI-laatu hyppäsi 3,1 % (siivittäen energiaosakkeita) 2-viikon huippuihin, kun USA:n varastolukemissa raportoitiin iso lasku. Taaleri Sijoitusideoiden Nokian Renkaat oli eilen laskussa (-4%), kun Saksalainen kilpailija Continental leikkasi loppuvuoden liikevaihto- ja tulosohjeistustaan ja laski jopa 13%. Continentalin varoitus vaikutti kuitenkin yhtiökohtaiselta heikkoudelta ja mitä tukee mm. Pirellin illalla antama tiedote, että he eivät näe rengasmarkkinassa merkittäviä muutoksia. Tänään julkaistaan ostopäällikköindeksejä maailmalta, EKP:n edellisen kokouksen pöytäkirjat ja Wyomingissa Yhdysvalloissa alkaa keskuspankkiirien Jackson Hole -konferenssi. 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
S&P500 käväisi uusissa huipuissa
Seuraava
Laajat osakeindeksit jatkoivat kesälomaansa
Miikka Kuusi