16.03.2016

  • Fedin korkopäätös klo 20:00 ja lehdistötilaisuus klo 20:30
  • Korkoon ei odoteta muutosta – ohjaus ratkaisevassa roolissa
  • Munich Re otti tulosohjausta alas – aloittaa omien osakkeiden ostot


Eilen vedettiin hieman henkeä ja riskinottohalukkuus varsinkin Euroopassa hieman laski. Käytännössä nyt nähtiin kuitenkin vain pitkän nousuputken katkeaminen, eli ei huolta. Jenkeissä meno oli nousujohteisempaa. Lähestyvä Fedin korkopäätös (klo 20:00 Suomen aikaa) lienee melko solidi arvaus varovaisuuden syystä. Yellen astuu tänään kameroiden eteen klo 20:30. Yellenillä on mielestämme kaikki perusteet pitäytyä nostoja indikoivassa linjassaan. Markkinoiden asento nyt suhteessa tammikuuhun puhuu sen puolesta ja samoin tekee makrotalousdata.

Kesäkuun nostosta arvuutellaan markkinoilla. Todennäköisyys on kutkuttava 50-50. Pidämme näkemyksemme siitä, että noston todennäköisyyden ei tänään pitäisi ainakaan laskea.

Talousdatassa eilen jenkkien vähittäismyynti helmikuussa ylitti odotukset, mutta tammikuun lukuja revisioitiin alas rajusti. New Yorkin Fedin Empire Manufacturing indeksi indikoi heikentyvää tuottajahintojen kehitystä.

Aasiasta ei ole merkittävää raportoitavaa viime yöltä. Japanin keskuspankin Kuroda teoretisoi jopa -0,5 % korkotason olevan mahdollisuuksien rajoissa.

Tänään markkinoilla treidattaneen eilisen tapaan melko varovasti ja liikkeet jäänevät maltillisiksi. Avaus nousee Euroopassa hitusen plussalle.

Munich Re (Taaleri Sijoitusideat) kertoi lopullisesta vuosituloksestaan tänään aamulla, joka ei sisältänyt suuria yllätyksiä, koska alustavat luvut ja osinko olivat julkistettu jo 4.2. Kuluvasta vuodesta yhtiö kommentoi, että alhainen korkotaso tulee rasittamaan tulosta jossain määrin. Tulosennusteet ennen näitä kommentteja mahtuvat kuitenkin nyt annettuun haarukkaan, joskin ne ovat lähellä sen ylälaitaa. Pieniä ennustelaskuja saattaa siis tulla. Yhtiö ilmoitti kuitenkin samalla tuhdista 1 miljardin euron omien osakkeiden takaisinosto-ohjelmasta, joka edustaa noin 3 % koko osakekannasta.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
​Fed jatkaa tärkeiden keskuspankkikokouksien sarjaa
Seuraava
Fed myötäili markkinaodotuksia