22.03.2018

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153
  • Fedin Powell indikoi sekä tälle, että ensi vuodelle kolmea koronnostoa
  • Trump suunnittelee tuontitulleja Kiinalaisille tuotteille
  • Facebookin Zuckerberg kommentoi dataskandaalia

Fedin uusi nokkamies Powell nosti ohjauskorkoa odotetusti 25 korkopisteellä 1,50-1,75 välille. Lisäksi Fed indikoi sekä tälle, että ensi vuodelle kolmea koronnostoa kun aiemmin ensi vuodelle on ohjeistettu kahta. Samassa yhteydessä vuodelle 2020 signaloitiin kahta koronnostoa. Puheessaan Powell puhui talouden vahvasta kehityksestä, kertoi Fedin seuraavan inflaation kehitystä tarkasti ja muistutti maltillisen rahapolitiikan kiristämisen tarpeesta. Isossa kuvassa puheen anti jäi varsin pieneksi eikä näiden viestien takia salkkuihin ole tarvetta muutoksia tehdä. Markkinoiden ensireaktio Fedin toimenpiteisiin oli lievästi positiivinen, kun tämän vuoden koronnostotahtia ei kiristetty kuten osa markkinoista oli odottanut, mutta kokonaisuudessa liikkeet jäivät pieniksi ja Yhdysvaltojen pörsseissä jäätiin 0,2 % pakkaselle. 

Viime päivinä pörssissä teknologiasektoria painaneen Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg tuli vihdoin julkisuuteen Camberidge Analytica Data skandaalin tiimoilta. Zuckerberg kertoi viestissään yhtiön aloittavan toimenpiteet joilla yhtiö aikoo estää vastaavien skandaalien tapahtumisen tulevaisuudessa. Osake sai puheista tukea ja päätyi 0,7 % plussalle. Tyynenmeren toisella puolen Kiinalainen teknologiajätti Tencent raportoi eilen tuloksensa jossa myynnin kasvu oli 51% vuoden takaisesta, mutta jäi silti odotuksista ja osake oli 5 % laskussa. Vaikka odotukset olivat juosseet tällä kertaa liian pitkälle, oli tulos silti hyvä muistutus siitä teknologiasektorin vahvasti tuloskasvupotentiaalista.  

Taaleri Sijoitusideoissa Outokumpu oli eilen vahvassa vedossa (+3,3 %) kun Euroopan komissio kertoi Jyrki Kataisen suulla terästariffineuvotteluiden jenkkien kanssa nytkähtäneen eteenpäin. Mitään sopimusta ei vielä ole valmiina, mutta odotuksien vahvistuminen siitä, että EU jäisi 25 % tullien ulkopuolelle riitti kirittämään eurooppalaisten teräsyhtiöiden kursseja. Potentiaalinen kauppasota pysyi kuitenkin visusti otsikoissa, kun Valkoisen talon viranomaisten mukaan Trump tiedottaa lisätulleista koskien Kiinan tuontia. Kiinan ulkoministeriö on jo ilmoittanut olevansa valmis vastaamaan samalla mitalla, mikäli Kiinan etu on uhattuna. 

Tänään kalenterissa on viikon merkittävämmät makrotalousluvut, kun tärkeät USA:n ja euroalueen ostopäällikköindeksit julkaistaan. Suomalaisista listautujista Harvia aloitti pörssitaipaleensa pienellä plussalla ja toisen listautujan Altian osakeanti päättyy tänään kello 12.00. 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Fedin Powell hyppää kehiin mielenkiintoisessa tilanteessa
Seuraava
Yhdysvallat ja Kiina julistivat tulleja toisilleen 
Miikka Kuusi