20.04.2017

  • Fedin Beige Book eilisen harvoja kiintopisteitä
  • Q1 tuloskausi etenee Yhdysvalloissa
  • Öljy alas, muuten rauhallista


Markkinoilla oli eilen varsin vähän mihin tarttua ja liikkeet jäivät maltillisiksi. Aloitetaan ainoasta merkittävästä talousdatasta, joka oli Fedin talouskatsaus Beige Book. Fed teki hieman varauksia talouskasvun kiihtymisen suhteen sanomalla että oleellista piristymistä nykytasoilta ei ole odotettavissa. Tämä saattaa aiheuttaa pientä painetta loppuvuoden odotuksiin. Konsensus on odottanut kasvun kiihtyvän loppuvuoden aikana muutamalla kymmenyksellä.


Samalla on syytä todeta, että siitä tärkeimmästä, eli yritysten tuloskehityksistä on jo Q1:n osalta saatu alustavaa indikaatiota Yhdysvalloista. Toki vasta noin 10 % S&P 500 yhtiöistä ovat raportoineet ja siinäkin on paljon pankkisektoria mukana. Joka tapauksessa, muutamien suurien yhtiöiden osakekursseja on hieman rankaistu, ja syy on mieluummin pettymykset liikevaihtojen kuin liikevoittojen osalta. On aivan liian aikaista sanoa onko tässä jo merkkejä talouskasvun kasvuvauhdin hyytymisestä, mutta ainakin siitä saadaan lähiajalle tärkeä teema markkinoille.


Markkinakonsensus tuntuu olevan sitä mieltä, että ”korkealla mennään” osakkeiden suhteen. Tästä implikaatio on mielestämme se, että mahdollisia tulospettymyksiä tullaan tälläkin tuloskaudella kohtelemaan melko kovalla kädellä. Kohonnut volatiliteetti (sekä VIX että V2X) kertoo nousseesta halukkuudesta suojata osakepositioita.


Öljyvarastojen kasvu sai öljyn hinnan eilen jyrkkään (-3,8 %) laskuun. Öljy- ja raaka-aine riippuvaiset valuutat tunsivat tämän nahoissaan. Osakkeet ottivat lungisti eikä suuria liikkeitä nähty. Korot eivät myöskään ota noustakseen. Valtionlainoissa mennään edelleen samoissa pohjissa mistä pari kertaa aiemmin tänä vuonna on käännytty nousuun. Iso-Britanniassa osakkeet kyntävät varsin alhaalla, kun ennenaikaiset vaalit aiheuttavat epävarmuutta eikä vahvistunut puntakaan auta asiaa.


Jenkeistä tippuu Q1-tuloksia tänään 21 kappaletta (S&P 500 indeksistä). Trumpin mahdollisuuksia veroaleen ja muihin luvattuihin hankkeisiin lasketaan ja puntaroidaan. Ranskan vaalit jännittävät ja tuovat markkinoille syyn kirjoitella ja pohtia kaikenlaisia skenaarioita. Euroopasta tänään inflaatiodataa.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Iso-Britanniaan ennenaikaiset vaalit
Seuraava
Viimeinen pörssipäivä ennen Ranskan vaalien 1. kierrosta