17.03.2016

  • Fed jätti koron ennalleen
  • Neljän noston aikeista tultiin kahteen
  • Markkinat ottivat Fedin rauhallisesti


Fed jätti koron ennalleen ja käytännössä päivitti ohjauksensa paremmin vastaamaan markkinaodotuksia. Viimeksi vihjattu varovaisuus puettiin aiempaa selvempiin sanoihin. Jos EKP:n liike oli viime viikolla iso, ei Fed oikeastaan hievahtanutkaan.

Avomarkkinakomitean jäsenten konsensus kuluvan vuoden koronnostojen määrästä oli ennen tätä kokousta neljä ja nyt se pudotettiin kahteen. Kuulostaa dramaattiselta, mutta sitä se ei ole. Markkinat eivät uskoneet ennen eilistä neljään nostoon, eikä edes kahteen, vaan hädin tuskin yhteen! Nyt ohjausmuutoksen jälkeen markkinoiden mielipide on edelleen sama: yhden koronnoston todennäköisyydeksi annetaan vain 68 %.

Markkinat ottivat kaiken tämän rauhallisesti vastaan. Jenkkikorot hieman painuivat ja dollari heikkeni. Eiköhän eurokorot tänään tule hieman perässä. Yhdysvalloissa osakkeet päätyivät puolisen prosenttia ylös ja euroalueella avataan vajaan prosentin nousuun.

Kaikki muu eilisessä Fedissä oli vielä kauempana lööppimateriaalista. Viestin isosta linjasta tulkintamme on se, että Fed on hieman valmiimpi antamaan ulkoisille kriiseille painoarvoa kuin aikaisemmin. Inflaatioennuste pidettiin muuttumattomana.

Iso-Britannian keskuspankki kokoustaa tänään. Koronnostoa ei tule odottaa, eikä myöskään vinkkejä sellaisesta. Maa julkaisi budjettinsa eilen ja sen perusteella talouskasvun varaan lasketaan aikaisempaa vähemmän. Kohta alkaa spekulointi ”brexitin” ympärillä kiihtymään ja lehdistä saa aiheesta lukea varmasti kylliksi. Punta otti markkinoilla eilen hieman osumaa kun talouskasvu ja korot laahaavat.

Fed siis täydensi eilen kyyhkyjen kvartetin liittyen takaisin EKP:n, Kiinan keskuspankin ja Japanin keskuspankin porukkaan. Kaikki neljä raskaansarjan keskuspankkia ovat tehneet viimeisen liikkeensä keventävään suuntaan.

Onko kenenkään mielestä ihme, että keskuspankkiirit ovat niin kovin suosittuja hahmoja nykyään?

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Fedin linjaukset pääroolissa
Seuraava
Yhdysvalloissa osakkeet plussalle tämän vuoden osalta