21.02.2019

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153
  • Kiina ja Yhdysvallat valmistelemassa sopimusluonnoksia neuvotteluiden päättämiseksi
  • Myös Brexit-neuvottelut etenemässä? 
  • Tänään kalenterissa viikon tärkeimmät talousluvut 

Yhdysvaltojen keskuspankki Federal Reserve julkaisi eilen viimeisimmän kokouksen pöytäkirjansa jonka viesti oli selkeästi riskimarkkinoita tukevaa. Pöytäkirjojen perusteella Fed olisi lopettamassa taseen alasajoa vielä tämän vuoden aikana. Lisäksi osa jäsenistä on selkeästi aiempaa epävarmempia koronnostojen tarpeellisuudesta tänä vuonna. Korkomarkkinoilla pöytäkirjojen viesti ei aiheuttanut käytännössä minkäänlaisia muutoksia, sillä markkinat ovat jo tammikuusta lähtien hinnoitelleet ettei uusia koronnostoja tänä vuonna olisi enää luvassa. 

Eilen tihkuneiden tietojen mukaan Kiina ja Yhdysvallat olisivat jälleen edenneet kauppasotaneuvotteluissaan. Maat ovat valmistelemassa sopimusluonnoksia kuuteen merkittävimpään kenkää puristavaan aiheeseen joita voitaisiin myöhemmin käyttää lopullisen sovun löytämiseksi. Edelleenkään läpimurtoa ei odoteta ennen presidenttien tapaamista, mutta viime aikojen uutisointi antaa toiveita mahdollisen sovun löytämisestä. 

Brexit –neuvotteluista positiivisempaa viestiä, kun ensin Espanjan ulkoministeri Borrell vihjaili neuvotteluiden etenemisestä ja lisäksi Theresa May ja EU:n Juncker kertoivat eilisten Brysselissä käytyjen neuvotteluiden olleen ”rakentavia” ja korostivat neuvotteluiden jatkuvan Irlannin rajakiistan ratkaisemiseksi. Aika alkaa käydä tiimalasissa vähiin ja viimeisimpänä luottoluokittaja Fitch varoitti eilen mahdollisella luottoluokituksen laskulla. 

Talousdatan osalta tänään luvassa viikon tärkein päivä, kun viimeisimmät ostopäällikköindeksit julkaistaan ensin aamupäivällä Euroopasta ja myöhemmin iltapäivällä Yhdysvalloista. Yhdysvaltojen talousdatan odotetaan säilyneen vahvana, kun taas Euroalueella jännitetään jatkuuko negatiivisten yllätysten trendi. Odotuksissa on 51,1 lukemat yhdistelmä-ostopäällikköindeksille, joka indikoi vain pientä kasvua Euroalueelle. 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Markkinoilla todella hiljaista, illalla katseet Fedin kokouspöytäkirjoihin
Seuraava
Euroopan ostopäällikköindeksit antoivat sekavan kuvan talouskehityksen suunnasta
Miikka Kuusi