28.07.2016

Fed jätti oven auki syyskuun koronnostolle
Yhdysvallat kuroo kaulaa Eurooppaan tuloksien suhteen
Japani ilmoitti elvytyksestä – huomenna maan keskuspankin kokouksen tulokset


Fedin eilisestä päätöksestä ja lausunnosta ei ole löydettävissä oikeastaan ensimmäistäkään yllättävää asiaa. Keskuspankki jätti koron ennalleen, mutta vakuutteli nostojen tulevan aikanaan tarpeeseen. Lyhyen aikavälin riskit talouskehityksen suhteen ovat hieman Fedin mukaan laskeneet ja se oli merkittävin yllätys. Työmarkkinakommentit olivat hieman aikaisempaa optimistisemmat. Brexitiä ei mainittu Fedin lausunnossa sanallakaan. Korot yrittivät hieman nousta lausunnon julkistamisen jälkeen, mutta ilo jäi lyhytaikaiseksi. Syyskuun noston todennäköisyydeksi hinnoitellaan edelleen vain noin 26 %.

Öljyn hinta jatkoi eilen laskussa ja korot seurasivat perässä. Myös osakkeiden yritys kyhätä kasaan kunnon nousupäivä menetti vähän pontta loppua kohti. Euro STOXX 50 indeksi kikkailee teknisesti ja henkisesti tärkeän 3000 pisteen ympärillä. Breikkiä kaivattaisiin nyt kipeästi ylöspäin.

Jenkeistä saadut kestokulutus- ja pääomahyödykkeiden uudet tilaukset jäivät vaisuiksi ja se heikensi riskisentimenttiä. Saksan ja Ranskan kuluttajien luottamus sentään oli viimeisten lukujen mukaan kohtalaisen hyvää ja euroalueen luotonanto jatkoi niin ikään vahvaa kehitystä kesäkuussa.

Japani tiedotti mittavasta elvytyspaketista ja odotamme maan keskuspankin seuraavan perässä ja ilmoittavan osto-ohjelman laajentamisesta. Koron leikkaus lienee myös ohjelmassa. Nykyinen korkotaso, joka on siis historiallisesti miinuksella, ei ole riittänyt pohjainflaation selkeään kääntymiseen. Huomenna aamulla ollaan viisaampia.

Q2 tulosten suhteen eilen saatiin Yhdysvalloista silmäänpistävän paljon hyviä lukuja. Megaluokan yhtiöistä Apple ja U.S. Steel nousivat selvästi. Apple kehui Kiinan bisneksiään ja U.S. Steel pääsi nauttimaan samasta perushinnan noususta kuin mm. Outokumpu. Suomessa Neste raportoi tänään aamulla poikkeuksellisen kovat numerot. YIT:n Q2 liikevoittomarginaali jäi heikoksi, mutta muuten raportin laatu ok. Putkessa päivällä vielä Amerin Q2.

Makrokalenterissa tänään lähinnä vain euroalueen kuluttajaluottamus klo 12:00. Huomenna aamuyöstä Japanin keskuspankin kokouksen lopputulemat. Markkinat avaavat eilisille päätöstasoille. Alussakin jo mainittu Euro STOXX 50 menee lukemissa 2999.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Fokuksessa tänään Fed
Seuraava
Japanin keskuspankki ei säväyttänyt markkinoita