22.02.2019

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153
  • Saksan teollisuuden ostopäällikköindeksit jäivät rumasti odotuksista
  • Trump tapaamassa Kiinan Liu Hen tänään
  • Swedbankin rahanpesuepäilyt painavat Euroopan pankkisektoria

Markkinaliikkeet  olivat eilenkin länsimarkkinoilla maltilliset. Yhdysvallat pienellä miinuksella ja Euroopassa pörssien kehitys oli varsin epäyhtenäistä. Eniten alas olivat pankit, jota painoi Swedbankiin (-9,7 %) kohdistuvat rahanpesuepäilyt. Swedbankin osake onkin laskenut yli 20 % kahdessa päivässä. Myös muut Pohjoismaalaiset pankit olivat eilen kautta linjan 4-5 % laskussa. 

Euroopan eiliset ostopäällikkoindeksit antoivat hyvin sekavan kuvan alueen talouskehityksen suunnasta. Teollisuuden lukemat jäivät erityisesti Saksassa pahasti ennusteista, kun taas palvelusektorilta saatiin odotuksia paremmat lukemat. Yhdistelmä-ostopäällikköindeksi oli hieman odotuksia parempi (51,4 vs odotus 51,1), mutta laahaa edelleen hyvin maltillista kasvua ennakoivalla tasolla. 

Yhdysvalloissa luvut osoittivat kasvunäkymien jatkuvan hyvällä tasolla, mutta myös Yhdysvalloissa kaava oli hyvin samankaltainen – palvelut yli, mutta teollisuuden lukemat jäivät odotuksista. Teollisuuden heikot luvut ovat mielestämme jälleen uusi esimerkki kauppasodan aiheuttamasta uhasta teollisuudelle ja korostaa potentiaalisen sovun tärkeyttä. 

Sillä saralla Yhdysvaltojen ulkoministeri Pompeo kommentoi haastattelussa maiden päässen merkittävästi eteenpäin neuvotteluissa, ja viimeisin uutinen on aamuyöstä tullut tieto jonka mukaan Trump aikoo tavata tänään Kiinan neuvotteluedustajan Liu He:n iltapäivällä paikallista aikaa. Illan, ja viikonlopun aikana onkin jälleen odotettavissa uusia otsikoita neuvottelujen etenemisestä. 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Fed lopettamassa taseen alasajoa
Seuraava
Trumpin twiitit markkinaliikkeiden taustalla
Miikka Kuusi