03.03.2017

  • Japanissa inflaatiota (ei ihan jokapäiväinen otsikko)
  • Tänään Yellenin ja Fischerin kommenteista viimeinen naula maaliskuun koronnostoon?
  • Snapchat repäisi 45 % kurssinousun ensimmäisenä pörssipäivänä

Haukkamainen, eli inflaatioriskejä korostava rahapolitiikka, on ollut vahvasti esillä Fedin johtajien edellisissä julkisissa puheissa. Se on saanut odotukset koron nostosta 15.3. selvään nousuun, joka on taasen vahvistanut dollaria euroa vastaan. Aamuyöstä euro heikentyi hetkellisesti jo alle 1,05 tason.

Tänään saadaan kommentit vielä Yelleniltä ja Fischeriltä, joista markkinat tulevat vetämään viimeisen osviitan siihen, onko maaliskun noston tämänhetkinen hinnoittelu (88 %) oikein vai ei.

Em. puheenvuorojen lisäksi varsinaista talousdataa saadaan tänään erittäin niukasti. Eilen julkaistiin euroalueelta helmikuun inflaatioluvut. Pohjainflaatio pysyi 0,9 %:ssa, eli nousupainetta ei ole nimeksikään. EKP jatkaa ekspansiivista rahapolitiikkaa ja Fed kiristää. Eli ihmekös tuo että euro heikkenee.

Osakkeista huomion varasti eilen SNAP, joka operoi videoviestipalvelu Snapchatia.

Isoa kuvaa Fedin maaliskuun noston todennäköisyys on muuttanut ehkä hieman vähemmän kuin äkkiseltään luulisi. Kyse ei ole siis ylimääräisestä nostosta, vaan lähinnä nostosarjan ensimmäinen pykälän aikaistamisesta.

Japanista kuuluu kummia. Inflaatio (ex-ruoka) nousi tammikuussa 0,1 % vuositasolla. Tällaista ”ihmettä” ei ole pariin vuoteen nähty. Energian hinta oli merkittävin ajuri, mutta siitä huolimatta ei voi välttyä ajatukselta, että maan keskuspankissa pientä helpotusta tällä hetkellä tunnetaan.

Keskiviikon reippaan nousupäivän jälkeen markkinoilla ovat liikkeet olleet melko vähäisiä. Pääteemana edelleen korot, jotka jatkoivat eilen pienessä nousussa ja osakkeista oli puhti pois niiden päätyessä lievästi miinukselle.

Osakkeista huomion varasti eilen SNAP, joka operoi videoviestipalvelu Snapchatia. Osakkeen ensimmäinen pörssipäivä päätyi 45 % nousuun. Markkina-arvoltaan yhtiö on tällä hetkellä noin Nokian kokoinen.

Tänään jatketaan pikku miinukselle ja rauhallinen perjantai odotettavissa.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Talouden hyvä veto johtamassa seuraavaan Fedin nostoon
Seuraava
Yellen käytännössä ilmoitti koronnostosta