01.07.2016

Osakemarkkinat ovat käyttäytyneet viime päivinä yhtä ennalta arvattavasti kuin Boris Johnson. Johnson on ollut Brexitin jälkeen ainakin omasta mielestään vahva kandidaatti konservatiivipuolueen johtoon, kunnes hän eilen juuri ennen määräaikaa vetäytyi kilvasta. Tällä hetkellä suosituin ehdokas Britannian uudeksi pääministeriksi on nykyinen sisäministeri Theresa May.

Osakkeet jatkoivat elpymistään jo kolmatta päivää ja tärkeimmät eurooppalaiset indeksit ovat enää alle viisi prosenttia pakkasella brittien äänestyspäivän huipuista. Osakkeiden nousua tuki eilen uutisointi Englannin keskuspankin mahdollisista lisäelvytyksistä. Englannin keskuspankin johtaja Carney vihjasi, että pankeille tullaan tarjoamaan likviditeettiä erilaisissa muodoissa tarpeen mukaan.

Vaikka eurooppalaiset osakkeet ovatkin nousseet suhteellisen lähelle Brexit-äänestystä edeltäviä tasoja, on syytä muistaa, että Britannian ja koko Euroopan tulevaisuudesta on vielä useita kysymyksiä auki ja epävarmuus tulee suurella todennäköisyydellä jatkumaan vielä kauan.

Hopean hinta on jatkanut kovaa nousuaan. Vielä viikko sitten hopean hinta oli 17,74 usd/oz, kun se nyt on jo yli 19,15 usd/oz.

Kalenterissa tänään: Euroalueen teollisuuden ostopäällikköindeksi klo 11.00, Euroalueen työttömyysaste klo 12.00, USA:n ISM-indeksi klo 17.00

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Nousu jatkui
Seuraava
Spekulaatiot lisäelvytyksistä nostavat osakekursseja