26.10.2017

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153
  • Pörsseissä eilen laskupäivä 
  • Nokian raportti pettymys
  • Draghi äänessä 15:30 alkaen

Osakemarkkinoiden viimeaikaisesta rauhallisuudesta kertoo paljon se, että eiliset puolen prosentin laskut sekä Euroopassa, että Yhdysvalloissa tuntuivat jokseenkin suurilta liikkeiltä. Suurta draamaa lukemiin ei kuitenkaan liity, ja aamulla Aasiassa käytiin kauppaa nollan molemmin puolin ja Eurooppa avautunee nollan tuntumaan. 

Tänään lopulta on vuorossa EKP:n korkopäätös ja Mario Draghin puhe iltapäivällä jossa Euroopan keskuspankki ilmoittaa kuinka osto-ohjelmaa jatketaan. Konsensus on viime päivinä asettunut siihen, että EKP:n odotetaan laskevan tammikuusta lähtien kuukausittaisten arvopaperiostojen määrää puolella 30 miljardiin euroon kuukaudessa, mutta jatkaa arvopaperiostoja 9 kuukaudella. Draghi on äänessä kello 15:30 alkaen ja osto-ohjelman numeroiden lisäksi jäämme kuuntelemaan kommentteja mm. siitä, jättääkö Mario oven auki osto-ohjelman mahdolliselle jatkamiselle. 

Taaleri Sijoitusideoiden osakkeista Huhtamäki, Nokia ja Nordea raportoivat tuloksensa. Huhtamäen Q3 tulos jäi hieman odotettua heikommaksi. Tulosta painoi erityisesti North-America segmentin kasvaneet kulut. Vertailukelpoinen kasvu oli kuitenkin hieman odotettua parempi. Huhtamäki ei tuttuun tapaan antanut numerollista ohjausta tulevaisuudesta. 

Nokian Q3-raportti oli pettymys erityisesti Networks-liiketoiminnan osalta. Yhtiö kertoi kilpailun kiristyneen Kiinassa ja ohjeistaa verkkomarkkinan laskevan tänä vuonna 4-5 % (aiemmin 3-5%) ja 2-5% ensi vuonna. Myös Nokian 0,19 euron osinkoehdotus jäi toiveista sillä markkinat odottivat tämän lisäksi yhtiöltä noin 0,10 euron lisäosinkoa. Tuloksen ainoaksi valopilkuksi jäi konsernin ennusteita parempi ei-IFRS liikevoitto (668 meur vs. konsensus 568 meur), mutta ylitystä selittää Technologies-yksikön 180 miljoonan euron kertaluonteinen tuotto.

Nordean Q3 tuotot olivat analyytikoiden ennusteita heikommat. Kulukehitys oli kuitenkin odotettua suotuisampi jonka vuoksi yhtiön tulos vastasi analyytikoiden ennusteita.  Parantaakseen tehokkuuttaan Nordea aikoo lähivuosina vähentää jopa 6000 työntekijää, josta 2000 olisi konsultteja. Toimet tulevat aiheuttamaan lisäkuluja erityisesti Q4:lle ja myös tuleville vuosille. 
 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Tuloskausi jatkuu vilkkaana 
Seuraava
EKP:lta odotetut muutokset osto-ohjelmaan
Miikka Kuusi