21.07.2016

  • Jenkki-indeksit vahvoina
  • Nokia ja Metso nousussa tänään?
  • EKP:n lehdistötilaisuus klo 15:30


Markkinat jatkoivat pirteässä moodissa eilen. Osakkeet nousivat Euroopassa 1,2 % ja Yhdysvalloissakin puolisen prosenttia. Korot seurasivat perässä molemmilla mantereilla. S&P 500 ja Dow Jones indeksit ovat kaikkien aikojen huipuissaan ja S&P 500:n RSI (14) on 66,8, eli melko lähellä yliostettua jo. Uutiset olivat aika vähissä – vahvahkot Q2 tulokset ajoivat markkinaa. Euroopasta poimitaan etenkin Volkswagen, joka yllätti markkinat erittäin positiivisesti.

Euroalueen vaisuhkot kuluttajaluottamusluvut heinäkuulta eivät riittäneet sammuttamaan ostointoa. Markkinat odottivat vielä selvästi huonompaa Brexitin jälkeen ja myös heikon Saksan ZEW-indeksin pohjalta. Brittien alentunut työttömyysaste puolestaan nosti tunnelmia.

EKP:n kokouksesta ei kannata odottaa muutoksia rahapolitiikkaan, mutta osto-ohjelman sääntöjä saatetaan muuttaa tai siitä ainakin vihjata. Saksan lyhyemmän pään valtionlainat ovat tällä hetkellä EKP:n ostojen ulottumattomissa (lue: alle sen oman talletuskoron) ja lisää kauppatavaraa pitäisi jotenkin saattaa osto-ohjelman piiriin. Euroalueen kuuma peruna pankkien heikko tila saanee myös EKP:lta kommentit.

Goldman Sachs nosti tänään aamulla Nokian osakkeen ”Conviction Buy” listalleen. Osake saanee tästä tukea ainakin lyhyellä aikavälillä.

Japanilainen Komatsu ostaa yhdysvaltalaisen Joy Globalin 28,30 dollarin osakekohtaiseen hintaan. Yhtiön eilinen päätöskurssi oli 24,11 dollaria. Joy Globalin lähin verrokki Suomesta on Metso. Uutinen yhdessä Metson aamulla julkaiseman odotuksia vahvemman Q2-tuloksen kanssa nostanee yhtiön kurssia tänään.

Euroopassa avataan vahvan Aasian kaupankäyntisession perässä hienoiseen nousuun. Kalenterissa etunenässä EKP:n korkopäätös klo 14:45 ja lehdistötilaisuus klo 15:30. Yhdysvalloista Phiily Fed ja viikoittaiset työttömyyskorvaushakemukset klo 15:30 ja vanhojen asuntojen kaupat sekä Leading Indicators komposiitti-indeksi klo 17:00.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Pankkien luotonanto jatkoi löystymistään
Seuraava
EKP yllätyksetön – mitä tekee PMI:t?