21.04.2016

  • Ei muutoksia odotettavissa EKP:n kokouksesta
  • Osakkeet sinnittelevät hyvin…
  • …ja yliostetut tasot lähestyvät


Markkinoiden rokkitähdistä (lue: keskuspankkiireista) on tänään estradilla EKP:n solisti Mario Draghi, mutta show jäänee vaisuksi. Viimeksi 10.3. jytisi sen verran korkealta ja kovaa, että tällä kertaa ei taida olla syytä muuhun kuin sanalliseen vakuutteluun toimintavalmiudesta ja toteamuksia siitä, että toimenpiteet purevat. (Purevatko oikeasti? toim. huom.) Kyselyosiossa tultaneen penäämään mahdollisimman paljon yksityiskohtia ostojen etenemisestä ja jatkosuunnitelmista keston ja laajuuden suhteen.


Meininki oli eilenkin varsin solidia. Riski maistui ja osakkeet nousivat – koko taulu jäi päivän päätteeksi vihreälle. Ralli on ollut helmikuun pohjista aika hurja: Euro STOXX 50:n ja S&P 500:n momentti-indikaattori RSI (14 pvä) ovat jo 65-70 pisteen välillä. Teknisiä käppyröitä tutkivat sijoittajat alkavat kohta hamuamaan myyntinappulaa valmiiksi?

Öljyn hinta piti hyvin pintansa kun jenkkien varastotasot jäivät odotuksia alhaisemmiksi ja tuotantomäärä nitkahti alaspäin. Eurokorot laskivat, kun yhä harvempi tuntuu ostavan tarinan nousevasta inflaatiosta. Dollari vahvistui, kun jenkkien asuntomarkkinasta saatiin hyviä lukuja. Mikäli Draghi tänään oikaisee markkinoiden (omituista) käsitystä siitä, että EKP:llä ei ole enää liikkumavaraa, saattaa dollarin vahvistuminen hyvinkin jatkua.

Tuloksista: eilen noin parikymmentä jenkkifirmaa raportoivat ja enimmäkseen positiivisia yllätyksiä nähtiin. Suomesta tänään aamulla Wärtsilän Q1 tulos jäi ennusteista jonkin verran, mutta koko vuoden ohjeistus pidettiin ennallaan. Q1 on Wärrelle sesonkimielessä vuoden pienin kvartaali. Huhtamäen pakkaukset sen sijaan tekivät hyvin rahaa: liikevaihto osui odotuksiin ja liikevoitto meni yli. Orgaaninen kasvu on edelleen hyvää.

Ihmetellään EKP:n viestiä iltapäivällä ja ollaan vähän taas viisaampia sen jälkeen. Markkinat edelleen sinnikkäästi plussa-avaukseen!


« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Vahva sentimentti Euroopassa jatkui
Seuraava
EKP: ”Ei muutoksia rahapolitiikkaan, jäitä hattuun”