06.10.2016

  • Korvausneuvottelut ovat huhujen mukaan edenneet
  • Vahva jenkkidata nosti korkoja edelleen
  • Tänään välipäivä – huomenna jenkkien ”työkkärit”

Viimeisin käänne Deutsche Bankin tarinassa ovat huhut siitä, että sakkoja olisi neuvoteltu jo jonnekin 2-3 miljardin huitteille. 14 miljardista lähdettiin, siitä päästiin aika pian viiteen ja se olisi nyt vielä puolittunut. Tämänhetkinen summa olisi Deutschelle jo ihan omista taskuista maksettavissa eikä se tarvitsisi omistajiensa eikä veronmaksajien rahoja. Positiivisesta pankkisektorin ja koko markkinan riskisentimentille. ”Doitsen” osake eilen +2,8 %.

Talousdatassa eilen Yhdysvaltojen palvelualojen ISM, joka oli juuri niin vahva kuin teollisuuden ISM:n toipumisen perusteella sopi odottaakin. Talouskehitys siis jatkaisi tämänkin datapisteen perusteella vahvana. Tästä korot ja sykliset osakkeet ylös. Terveydenhuolto ja kuluttajatavarat jäivät laajasta osakemarkkinasta pari potkua jälkeen.

Päivän muissa datajulkaisussa Yhdysvaltojen ADP:n työllisyysraportissa uusia työpaikkoja syntyi 154,000 kpl vs. odotus 165,000. Perjantain viralliset tilastot ratkaisevat. Näistä luvuista ei oleellisia muutoksia odotuksiin. Euroalueen vähittäiskauppa jatkoi elokuussa yllättävänkin hyvänä +0,6 % kasvulla. Heinäkuun lukuja tosin revisioitiin alas +1,8 prosenttiin. Semi-positiivista - kasvu kitkuttelee hiljalleen eteenpäin.

Öljy jatkoi eilen nousussa (+2,3 %) ja osakemarkkinoilla sektori pesi muut noin prosentin nousullaan. Öljyn hinta on nyt jo vuoden korkeimmalla tasollaan. Hinnassa lienee jo täysimääräisesti OPEC:in suunnittelema pikku kiristys tuotantopäähän. Jos tulee uutisia eripurasta, niin lienee aika herkässä laskemaan näiltä tasoilta.

Tänään on makrodatan suhteen välipäivä. EKP:n syyskuun kokouksen pöytäkirjat julkaistaan. Huomenna saadaan Yhdysvalloista viralliset työmarkkinaluvut. Viikonloppuna nähdään Clinton vs. Trump väittelyn osa 2/3. Trumpin on viimeistään silloin pakko onnistua, muuten taitaa mennä jo liian vaikeaksi.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Markkinat höntyilivät ylitulkitsemaan EKP-uutisointia
Seuraava
Punnan ympärillä hermostuneisuus kasvussa?