20.06.2016

  • Gallupien mukaan EU-myönteisyys on jälleen kasvussa
  • Vedonlyöjät: Brexitin todennäköisyys alle 30 %
  • Kampanjat huipentuvat väittelyyn Wembleyllä huomenna

Jotkut katsoivat viikonloppuna jalkapalloa ja jotkut uudelleen käynnistynyttä vaalikampanjointia.

Pääministeri Cameron esiintyi sunnuntaina BBC:llä ja vetosi äänestäjien lompakoihin, jonka luulisi olevan keskimäärin aika hyvä motivaattori asiaan kuin asiaan. Cameronin varoitteli Brexitin vahingoittavan Iso-Britannian taloutta ja heikentävän työllistymisnäkymiä merkittävästi.

Mahdoton sanoa tarkalleen mikä vaikuttaa mihin, mutta tuoreimmissa gallupeissa (4 kpl) EU-kannatus on ollut nousussa ja nyt jo aivan tasan ellei jopa prosentin edellä Brexit-leiriä. Vedonlyöntimarkkina hinnoittelee tilanteen noin 70-30 EU:n jäämisen puolesta. Pidämme vedonlyöntimarkkinaa gallupeja piirun verran luotettavampana indikaattorina.

Päivä kerrallaan mennään ja kampanjat huipentuvat viimeiseen väittelyyn huomenna klo 22 Suomen aikaa Wembleyllä – vastakkain kolme edustajaa molemmista leireistä. Tämänhetkisen tiedon mukaan pääministeri Cameron ei osallistu väittelyyn. Cameronin mukaan Brexitistä ei tule tehdä konservatiivipuolueen sisäistä valtataistelua. (Brexit leirin nokkamies Boris Johnson on ”Toryn” kansanedustaja.)

Markkinat ovat reagoineet viikonlopun käänteisiin voimakkaasti. Punta on vahvistunut merkittävästi ja riskisentimentti on kokenut äkkiherätyksen. Osakkeet ovat Euroopassa heti aamusta noin 3 % nousussa. Riskilisät ovat tiukentuneet selvästi.

Tällä viikolla muuta: Fedin Yellen kongressin tentissä tiistaina ja keskiviikkona, Saksan ZEW tiistaina, euroalueen PMI:t torstaina. Perjantaina Suomen ja Ruotsin pörssit ovat kiinni.

Brexit-käänteet tulevat määräämään markkinoiden suunnan koko viikon.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Kaikki Brexit-kampanjointi keskeytetty
Seuraava
Eiköhän Brexit-pelot olleet sitten tässä