16.11.2018

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153
  • Punta heikkeni selvästi, FTSE100 –indeksi nollilla
  • Kauppasotarintamalla hiljaista
  • Apple pelasti jenkkien pörssipäivän

Brexit jatkui eilisen kaupankäyntisession ykköspuheenaiheena. Mayn ehdotuksen läpimeno on edelleen hyvin epävarmaa Isossa-Britanniassa. Kaksi ministeriä ja kaksi varaministeriä, mukaan lukien Brexit-ministeri Raab, jättivät eropaperinsa Brexit-ehdotuksen jäljiltä. Turbulenssi kabineteissa olikin odotettavissa, mutta punta silti heikkeni lähes kaksi prosenttia 0,87 tasolta 0,887 tasolle euroa vastaan. FTSE100 –indeksi Lontoossa puolestaan pysyi koko pörssipäivän nollan tuntumassa. 

Brexit jätti eilen kauppasotauutisoinnin varjoonsa. Sillä rintamalla katseet kohdistuvat kuukauden vaihteen G-20  kokouksen yhteyteen suunniteltuun Presidenttien Trump&Xi tapaamiseen. Kauppasodan kerralla hautaaminen ei kyllä ole korteissa, enemmänkin odotuksissa on raamien sopimisesta jatkokeskusteluihn. Pessimisti ei pety tässäkään.

Pörsseissä liikkeet olivat epäyhtenäisiä, euroopassa valtaosa pörsseistä vajaan prosentin laskussa. Rapakon takana pörssit avautuivat miinuksella, mutta kiipesivät lopulta  Applen (+2,5 %) johdolla selvään nousuun. S&P kellotti noin prosentin ja Nasdaq 1,7 % nousut. Sittemmin puolijohdevalmistajien viimeaikainen heikkous jatkui jälkipörssissä kun Nvidia antoi heikon myyntiohjauksen vuoden viimeiselle kvartaalille pörssien sulkeuduttua. Osake oli jälkipörssissä jopa 15 prosenttia alas heikkous on levinnyt S&P ja Nasdaq –futuureihin jotka ovat pienellä miinuksella. 

Talousluvuista eilisen merkittävimmät olivat Yhdystojen vähittäiskauppaluvut joka osoitti edelleen hyvää kasvua (+4,6 % lokakuussa). Tänään saamme iltapäivällä Yhdysvalloista teollisuuden tuotantolukuja. 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Brexit-diili eteni hallituksesta parlamenttiin
Seuraava
Osakkeissa hinnoitellaan talouskasvun hidastumista jo melko jyrkästi