22.01.2019

  • No 10 tarvitsee uuden ehdotuksen ennen ensi tiistaita
  • IMF laski talouskasvuennusteitaan
  • USA:n sijoittajat palaavat markkinoille

Eilen saatiin jälleen oiva osoitus siitä miten tärkeä amerikkalaisten sijoittajien rooli on markkinoilla. USA:n oltua eilen kiinni Euroopassa ei tapahtunut yhtikäs mitään. Euro STOXX 50 -indeksi pysytteli tiukassa 0,3 % rangessa koko päivän. Korko- ja valuuttamarkkinoilla meininki oli niin ikään uneliasta.

Uutisia kirjoiteltiin lähinnä Mayn puheesta parlamentille, mutta siitä ei historiankirjoihin merkintöjä jäänyt. Tärkeää on edelleen se, mitä muutoksia May onnistuu uuteen ehdotukseensa sisällyttämään ennen seuraavaa ensi viikon tiistaina tapahtuvaa brittiparlamentin äänestystä.

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF laski globaalikasvuennustettaan kuluvalle vuodelle 3,7 % tasolta (lokakuussa) 3,5 %:iin. Ensi vuodelle IMF povaa 3,6 % kasvua ja siinä laskua prosentin kymmenys.

Kiinan Xin kommentit maan talouden haasteista ovat saaneet riskisentimentin hieman laiskaksi yön aikana siitä huolimatta, että Xin mukaan talouden elvyttäminen tulee jatkumaan ”kohtuullisissa määrin”.

Osakemarkkinat avaavat puolisen prosenttia miinukselle ja liikettä saadaan tänään sekä talousluvuista että jenkkien paluusta markkinoille pitkän viikonlopun jälkeen. Euroopasta saadaan Iso-Britannian työllisyystilastoja ja USA:sta joulukuun asuntomarkkinadataa.

Tuloskausi käynnistelee koneitaan myös Euroopassa ja USA:sta tänään poimintoina IBM ja Johnson & Johnson.

Jotenkin tässä on sellainen fiilis, että josko jälleen kerran USA:n yritykset yllättäisivät positiivisesti tuloskunnon suhteen. Ennusteita on ainakin otettu reippaasti alas.
 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
USA:n yritysten tulokset vielä ihan hyvät suhteessa odotuksiin
Seuraava
Trumpin neuvottelustrategiat jälleen käytössä