25.11.2016

  • Saksan (ja euroalueen) Q4 BKT-kasvuun kohtalaiset näkymät
  • DNA päivitti hintahaarukkaansa
  • USA:n markkinoilla tänään puolikas päivä

Eilen puksuteltiin melko rauhallisesti eteenpäin yhdysvaltalaisten sijoittajien ollessa kalkkunaillallisten ääressä. Tänään jenkeissä markkina on auki puolikkaan päivän, mutta senkin ajan Black Friday alennusmyynnit saattavat kiinnostaa monia enemmän. Kalenterissakin on melko tyhjää, joten tänäänkään suuria markkinaliikkeitä nähdään.

Metallien hintojen nousu jatkaa isona teemana. Helpoimpaan selitykseen turvautuvat selittävät nousun Trumpin vaalivoitolla, mutta taustalla on etenkin hyvää etusyklistä makrotalousdataa. Teollisuuden luottamus on noussut globaalisti merkittävästi ja etenkin Kiinan loppukysynnän kohentuneilla näkymillä on tässä iso rooli.

Eilisen merkittävin talousluku oli Saksan talouselämän luottamusta mittaava IFO-indeksi, joka odotetusti säilyi hyvällä tasollaan. Q4 BKT:sta Saksan ja koko euroalueen osalta sopii odottaa vahvistumista vaisun Q3:n jälkeen.

Aasiasta poimitaan japanilaisten osakkeiden nousuputki, joka on jo seitsemän päivän mittainen dollaria vastaan heikentyneen jenin ansiosta.

Öljyn hintaliikkeet tuntuvat vähän rauhoittuneen – nyt odotellaan jo ensi viikon OPEC:in kokousta.

DNA täsmensi tänään aamulla listautumisantinsa hintahaarukkaa 10,00 – 10,20 euroon. Kirjan koosta ei annettu uutta tietoa ja järjestäjän mukaan sitä ei tulla kommentoimaan ennen kuin anti suljetaan (viimeistään 29.11.2016 klo 12:00).

Tänään kalenterissa vain USA:sta Markitin laskema palvelualojen ostopäällikköindeksi.

Viikonloppuna voi vaikka seurata Ranskan presidenttikisan etenemistä. Republikaanien esivaalin toisella ja ratkaisevalla kierroksella vastakkain Fillon ja Juppe, joista voittaja menee varsinaiseen vaaliin oikeistopopulisti Marine Le Peniä vastaan. Entinen presidentti Sarkozyhan sanoi politiikalle ”au revoir” jo esivaalien ensimmäisellä kierroksella.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Dollari huimassa vedossa – 1,05 tasoa vahditaan
Seuraava
Markkinat luottavat Trumpin suunnitelmiin – Euroopassa politiikka avainasemassa