02.03.2016

  • Jenkkien teollisuuden ISM:n yllättävän vahvat
  • Moody’s laski Kiinan valtionlainan näkymät negatiivisiksi
  • Tänään vain vähän dataa ja tapahtumia

 

Markkinatunnelmat säilyivät duurissa ja uutiset ja talousluvut nähdään selvästi paremmassa valossa kuin vielä noin viikko sitten. Nousuvaraa toki onkin alkuvuoden myllerryksen jälkeen. Yhdysvaltojen teollisuudesta saatiin eilen helmikuun tilastoja (ISM) ja ne menivät yli odotusten. Myös rakennus- ja autoteollisuudesta saatiin muutama positiivinen datapiste. Markkinat saivat tästä syyn nousta teemalla “Entä jos teollisuuden alakulo olisikin vain väliaikaista?” Öljy jatkoi myös pirteänä ja lähentelee jo 35 dollarin tasoja.

Euroalueelta saatiin eilen teollisuuden PMI:t, jotka menivät marginaalisesti yli odotusten päätyen 51,2 pisteeseen. Vuoden perspektiivillä tarkasteltuna ollaan edelleen alhaisilla tasoilla ja 50 pisteen läheisyys pitää taantuman uhkaa epämiellyttävän konkreettisena. Ensi viikon inflaatiodataan kannattaa jo nyt alkaa suhtautumaan varovaisuudella.

Painavin uutinen eetterissä on luottoluokituslaitos Moody’sin päätös laskea Kiinan valtionlainojen luokitusnäkymät negatiivisiksi. Markkinareaktiot jäivät maltillisiksi. Kiinan valtionlainojen hintakehitys jäi vain hieman muuta Aasiaa jälkeen. Luokituksen Moody’s jätti ennalleen tasolle Aa3. Osakemarkkinat Aasiassa ovat erittäin pirteinä tänä aamuna: Japani +4 %, Shanghai ja Shenzen +4 %, Hong Kong +3 %.

Geveran Trading Co on myynyt 8.4 % Marine Harvestin osakkeista hinnalla 117 NOK. Geveran Trading kuuluu John Fredriksenin vaikutusvaltayhtiöhin, joten uutinen on huono, kun pääomistaja myy. Tiedossa kuitenkin on, että Fredriksen tekee tämän tyyppisiä liikkeitä myös rahoittaakseen jotain muuta operaatiota. Fredriksenin on mukana myös muun muassa Seadrillissa ja Frontlinessa. Osake tulee tänään todennäköisesti voimakkaasti alas, joka luo erinomaisen ostopaikan osakkeeseen.

Hyvä vire on tarttumassa myös Eurooppaan, joka avaa noin 0,7 % ylös, eli nousulle on lupa odottaa jatkoa. Datan ja tapahtumisen puolesta päivästä on tulossa erittäin rauhallinen, etenkin euroalueella. Yhdysvalloista saadaan ADP:n työllisyysluvut ja Fedin Beige Book talouskatsaus.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Negatiiviset korot valtaavat koko korkokäyrää Euroopassa
Seuraava
Viikko EKP:n kokoukseen