31.08.2016

Applen saama verotuomio hämmentää markkinoita tällä hetkellä varsin paljon. Euroopan kilpailuviranomainen mätkäisi yhtiölle 14,5 miljardin dollarin veroseuraamukset (+korot) mutta samanaikaisesti Irlannin valtio on haluton ottamaan varoja vastaan. Tilanne on vähintäänkin erikoinen ja sekava ottaen mm. huomioon, että veroseuraamus vastaan n. 3000 euroa / jokainen irlantilainen. Ja osakemarkkinoiden reaktio summaan oli omalta osaltaan hämmentävä, osake laski vain 0,77 %. Toki yhtiön markkina-arvo on 571 miljardia dollaria, mutta reaktio jäi kaikesta huolimatta erittäin pieneksi. Tästä keskustelusta varmasti kuullaan vielä lisää lähipäivinä, erityisesti Irlannin ansiosta.

Eilinen päivä oli muutoinkin poikkeuksellinen. Pankkisektori veti Euroopan markkinat ylös ilman näkyvää uutista. Yhdeksi syyksi on tarjottu Yhdysvaltain koronnostoja, jonka avulla pankkien antolainausliiketoiminta helpottuisi. Vastaavasti metalli- ja kaivosyhtiöt olivat varsin reippaassa alamäessä (-2,95 %) pääosin metallien hintojen laskun vuoksi. Tämän tyyppistä sektorirotaatiota ei ole nähty ihan vähään aikaan.

Aamun avaus näyttää varsin rauhalliselta. S&P500 futuuri on käytännössä muuttumaton eilisestä, Aasian osakkeet ovat nousussa Jenin heikkouden avustamana ja Australia on hieman alas metalliyhtiöiden heikkouden vuoksi Yhdysvalloissa. Teollisuusmetallit ovat kuitenkin nousussa eilisen jäljiltä joten hyvällä syyllä voidaan odottaa hieman parempaa päivää mainitulle sektorille. Makrolukujen osalta ei saada mitään merkittävää ennen huomista ISM:ä.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Loppuviikosta sähinää, sitä ennen rauhallista
Seuraava
Sektorirotaatio jatkuu, Kiinasta parempia tuotantolukuja