20.06.2018

  • Osakemarkkinoiden lasku jatkui
  • Kiinan keskuspankki on laskemassa pankkien reservivaatimuksia?
  • Draghin kyyhkymäiset kommentit saivat euron heikentymään dollaria vastaan

Alavireinen tunnelma markkinoilla jatkui eilen kun kauppasotahuoliin ei saatu kaivattua helpotusta. Trumpin neuvonantajana kauppa-asioissa toimiva Peter Navarro kommentoi, että Trump on antanut Kiinalle kaikki mahdollisuudet muuttaa aggressiivista käyttäytymistä ja että Kiinalla on paljon enemmän hävittävää kuin Yhdysvalloilla.  

Euroopassa osakeindeksit jatkoivat laskuaan Eurostoxx 50 indeksin päätyen lopulta vajaan 1 % pakkaselle. Yhdysvalloissa S&P500 indeksi avasi selvään, yli 1 % laskuun, mutta palautui päivän aikana ja päätyi lopulta noin 0,4 % alas. 

Aasiassa kauppaa on käyty aamulla vaihtelevissa tunnelmissa. Kiinan Shanghai compsoite indeksi on noin 0,6 % pakkasella vaikka Kiinan keskuspankin johtaja Yi Gang antoi viitteitä siitä, että keskuspankki tulee laskemaan pankkien reservivaatimuksia. Japanissa Nikkei indeksi on noin yli 1 % plussalla.

Myös valuuttamarkkinoilla nähtiin pientä liikettä kun EKP:n johtaja Mario Draghi kommentoi eilen Portugalissa pidetyssä tilaisuudessa, että keskuspankki tulee olemaan kärsivällinen koronnostojen suhteen. Kommentit saivat euron hetkellisesti heikentymään dollaria vastaan.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Kylmä kauppasota jatkui uusilla tariffiuhkauksilla
Seuraava
Pientä hengenvetoa kinastelujen ohessa