23.10.2017

Samu Lang

Samu Lang

Johtaja, salkkuratkaisut
Helsinki
+358 50 422 6334

Yhdysvaltojen kolmannen vuosineljänneksen tulosperiodi on lähtenyt käyntiin. S&P 500 -indeksin yhtiöistä 77 oli viime perjantaihin mennessä raportoinut tuloksensa. Tähän mennessä tulokset ovat olleet rohkaisevia. Vuositason tuloskasvu on ollut noin 7 prosenttia ja yhtiöiden liikevaihto on kasvanut jotakuinkin saman verran. Positiivisia yllätyksiä on ollut keskimääräistä enemmän. Raportoineiden yhtiöiden osalta analyytikoiden ennusteet on ylittänyt noin 75 prosenttia yhtiöistä, kun historiallinen keskiarvo koko raportointijakson osalta on liikkunut 65-70 prosentin tienoilla. Raportointijakso on vasta alussa, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että heikentynyt dollari ja globaalisti vahvistuva talouskasvu näkyy positiivisesti yritysten tuloskehityksessä.

US keskuspankin joulukuun koronnosto hinnoiteltu, EKP:n tämän viikon viesti tärkeä 

Osakemarkkinoiden hyvä kehitys, positiivinen talousdata suhteessa ekonomistien ennusteisiin ja inflaatio-odotusten vakautuminen ovat kaikki osaltaan johtaneet siihen, että sijoittajat pitävät Yhdysvaltojen keskuspankin joulukuun koronnostoa lähes varmana. Johdannaismarkkinoilla hinnoitellaan tällä hetkellä FED:in korkojen nousevan vuoden 2019 loppuun mennessä 2,5 – 3 prosenttia. Todennäköisyydet muuttuvat jatkuvasti markkinaliikkeiden ja toteutuneen talousdatan myötä. Uskomme Yhdysvaltojen keskuspankin koronnostojen jatkuvan (rauhallisesti) koska talousmomentti on vahvistunut.

Hengähdystauko edessä ennen loppuvuoden rallia

Lyhyen aikavälin kurssiliikkeiden arvioiminen on hyvin vaikeaa, mutta samalla ne kiinnostavat kaikkia. Historiallisiin hintaliikkeisiin liittyvät kvantitatiiviset muuttujat ja psykologiset tekijät ohjaavat liikkeitä mielestäni enemmän kuin esimerkiksi makrotalouden muuttujat. Edellä mainittuun perustuen osakemarkkinat euroalueella ja Yhdysvalloissa ovat lyhyellä aikavälillä hieman yliostetut. Osakekurssit ovat nousseet nopeasti ja tunnelmat ovat optimistiset. Lievä hengähdystauko on edessä. Uskomme tämän jäävän jälleen väliaikaiseksi, sillä talousdata on vahvistunut globaalisti ja tuloskehitys on lähtenyt samanaikaisesti vahvistumaan niin kehittyvissä talouksissa kuin länsimaissakin. Lisäksi vuoden loppu on kausiluonteisesti yleensä vahvinta aikaa osakemarkkinoilla.
 

« Takaisin: Markkinakatsaus

Edellinen
Inflaatio ja keskuspankkikorot eivät nouse nopeasti
Seuraava
Globaali kierros EKP:stä Lontoon kautta Japaniin