03.12.2015

  • » EKP:n paketin speksit julki iltapäivällä
  • » Yellen panttaa edelleen noston ajankohtaa
  • » Tuhti setti talousdataa tänään


MARKKINOISTA

Mikäli television tuputtama alle kaikkien standardien limboava reality-TV alkaa pikkuhiljaa tympiä, niin tänään kannattaa kokeilla katsoa suorana, vaikka CNBC-kanavalta, miten Euroopan keskuspankin puheenjohtaja Mario Draghi kertoo uusista toimenpiteistä euroalueen talouden elvyttämiseksi rahapolitiikan keinoin klo 15:30. Ainakin implikaatio tosielämään on merkittävämpi kuin yli-ikäisten bile-sinkkujen edesottamuksilla.

Markkinat odottavat EKP:lta paljon, koska markkinat ovat tottuneet Draghin ”myötämielisyyteen”, mutta uskomme odotusten täyttyvän. Markkinareaktiota on vaikea spekuloida, mutta näkemyksemme mukaan olosuhteet jatkuvat suotuisana osakkeiden omistamiselle, alhaisille eurokoroille ja euron heikkoudelle.

Aika vähän uutisvirtaa on ollut parin viime päivän aikana. Eilen Yhdysvalloissa riskimomentti hieman laski, kun Fedin Yellen, joka ei markkinoiden tulkinnan mukaan vieläkään naulannut sinänsä ”varman” koronnoston ajankohtaa joulukuun kokoukseen. Fedin Beige Bookista ei ollut tulkittavissa merkittävää uutta.

Öljyvarastodata Yhdysvalloista sai öljyn (WTI) käymään hetkellisesti jopa alle 40 dollarin.

Tänään saadaan EKP:n lisäksi iso nippu talousdataa, joten loppuviikolle riittää sulateltavaa. Eturivin luvuiksi poimimme euroalueen PMI:t ja vähittäismyynnin, sekä Yhdysvaltojen ISM:n ja tehdastilaukset.

Huomenna vilkas ohjelmatarjonta jatkuu: OPEC:in kauan odotettu kokous, josta öljyn hintaa saa uutta suuntaa, sekä jenkkien viralliset työmarkkinatilastot, josta viimeiset ohjenuorat Fedille, joka on juuri nyt lähempänä koronnostonappulaa kuin sen on ollut seitsemään vuoteen.

Vipinää siis riittää tästä eteenpäin. Euroopassa markkinat avaavat marginaaliselle miinukselle.

TOP-LISTAT NEWS: VOLVO

Yhdysvaltain rekkamyynti heikkeni marraskuussa. Ennusteet ns. Class 8 rekoille oli 22 750 kpl ja toteutunut myynti oli 16 600 yksikköä. Uutinen on Volvolle negatiivinen.

TOP-LISTAT NEWS: GRAND CITY PROPERTIES

Ranskalaisen jättipankki BNP:n osaketutkimus Exane nosti Grand City Properties’in osakkeen tasolle “Outperform” (“Neutral”).

TIETO YRITYSKAUPOILLA

Tieto ostaa Smilehouse nimisen yhtiön. Kaupalla on tarkoitus kasvattaa digitaalisen asiakaskokemuksen liiketoimintaa. Yhtiö odottaa kyseisen liiketoimintasegmentin kasvavan noin 20 % vuodessa. Nyt tehdyn yrityskaupan koko on kuitenkin varsin pieni. Smilehousen liikevaihto on noin 10 miljoonaa euroa. Kauppahintaa ei ole kerrottu julkisuuteen.


« Takaisin: Markkinakatsaus

Edellinen
Markkinoilla odotellaan jo EKP:tä
Seuraava
EKP:n paketti otettiin kriittisesti vastaan