10.03.2016

Samu Lang

Samu Lang

Johtaja, salkkuratkaisut
Helsinki
+358 50 422 6334

Tammikuun loppupuolella raaka-aineiden yhtäjaksoinen lasku pysähtyi. Perusmetallien ja öljyn hinta kääntyi nousuun. Samassa yhteydessä eniten kärsineissä omaisuuserissä nähtiin vahvaa elpymistä. Perusteollisuus, Brasilia ja arvoyhtiöt laajemmin sekä kehittyvien markkinoiden osakkeet tuottivat muita markkina-alueita paremmin. Riskinottohalukkuus palautui myös korkomarkkinoille. Riskipreemiot laskivat terävästi energiasektorin vetämänä.

Kehittyvien markkinoiden ongelmat, Kiinan kasvun hidastuminen ja perusteollisuuden taantuma ovat kaikki osaltaan ruokkineet raaka-aineiden hintojen laskua. Viime aikoina nähty hintojen nousu on rohkaiseva merkki. Osakemarkkinat ovatkin kääntyneet uuteen nousuun alkuvuoden terävän laskun jälkeen. Myös talousdata on hieman parantunut. Yhdysvalloista saadut tilastot ovat olleet odotuksia parempia ja Kiinan tilanne näyttää rauhoittuneen.

Suhtaudumme varovaisen positiivisesti osakemarkkinoiden tulevaan kehitykseen. Uskomme nousutrendin vielä jatkuvan, mutta samanaikaisesti tuottoerot kasvavat. Riskipreemioiden vakautuminen Yhdysvaltojen high yield -markkinoilla on edellytys kestävämmälle nousulle.

Arvoyhtiöillä, valikoiden kehittyvillä markkinoilla ja euroalueen osakkeilla on hyvät mahdollisuudet ylituottoon. Muista sijoituslajeista euroalueen high yield -lainat ja vastaavasti yhdysvaltalaiset korkeamman tuottotason joukkolainat tarjoavat houkuttelevan kompensaation riskiin nähden.

Tätä kirjoitettaessa EKP ilmoitti korkopäätöksensä yhteydessä nostavansa osto-ohjelman kokoa ja laajentavansa hankintoja yrityslainoihin. Uutinen on positiivinen riskisijoitusten ja etenkin korkeamman riskitason korkosijoitusten näkökulmasta.

 

Lue myös sähkeemme: "Kansainvälinen rahoitusmarkkina" syyllinen Suomen taloudelliseen tilaan

 

« Takaisin: Markkinakatsaus

Edellinen
Kiinan keskuspankki sai yrityslainojen riskilisät laskuun ja osakkeet nousuun – seuraavaksi EKP
Seuraava
Sijoittajat tilasivat ja EKP toimitti
Samu Lang