25.09.2017

Samu Lang

Samu Lang

Johtaja, salkkuratkaisut
Helsinki
+358 50 422 6334

Osakemarkkinat katkaisivat parin viikon hiljaiselon hyppäämällä uusille tasoille viime viikon aikana. Euroalueella isojen yhtiöiden kurssikehitystä kuvastava Eurostoxx 50 -osakeindeksi puhkaisi toukokuun alussa alkaneen laskutrendin ylöspäin. Vastaavasti Yhdysvalloissa S&P 500 -osakeindeksi nousi heinäkuun lopun huippujen yläpuolelle. Osakekurssien heiluntaa kuvastava volatiliteetti kääntyi samalla uudestaan laskuun. Puhtaasti kurssiliikkeiden näkökulmasta tilanne vaikuttaa selvästi positiivisemmalta kuin pari viikkoa sitten. Negatiivista, kurssiliikkeistä johtuvaa, itseään ruokkivaa myyntiaaltoa ei ole näköpiirissä - päinvastoin. 

Negatiiviset tunnelmat kääntyivät nopeasti positiivisiksi

Viime viikolla pidemmät markkinakorot nousivat samanaikaisesti osakemarkkinoiden kanssa. Tämä ei ole mielestämme sattumaa. Kun markkinakorot nousevat nykyisiltä poikkeuksellisen alhaisilta tasoilta, siihen liittyy positiivisia asioita: talouskasvu elpyy ja yritysten hinnoitteluvoima paranee. On siis luontevaa, että osakkeet ja pidemmät korot liikkuvat tällä hetkellä samaan suuntaan. Korkojen lasku onkin ollut huolestuttavaa ja viime viikon käänne ylöspäin on mielestämme positiivinen asia riskisijoitusten tulevan kehityksen kannalta. 

Euroa revitään edelleen kahteen suuntaan

Euron voimakas vahvistuminen Yhdysvaltojen dollaria vastaan on pysähtynyt. EUR-USD valuuttapari on laskenut takaisin elokuun alun tasoille (hieman alle 1,19). Ihmisten ostovoimaan suhteutettuna euro voisi vielä vahvistua, mutta vastaavasti poikkeuksellisen suuri korkoero Yhdysvaltojen eduksi tukee dollaria. Saksan poliittiseen ympäristöön liittyvä epävarmuus ja kohonneet odotukset Yhdysvaltojen keskuspankin koronnostosta joulukuun kokouksen yhteydessä hillitsevät euron vahvistumista lähitulevaisuudessa. Uskomme edelleen, että euron todennäköisin liike tästä eteenpäin on lähinnä sivuttain ja nopein vahvistuminen on takanapäin.

« Takaisin: Markkinakatsaus

Edellinen
Nostimme osakepainoa, vähensimme korkoriskiä ja lisäsimme riskisiä yrityslainoja
Seuraava
New Yorkin sijoituskonferenssin anti ja tapaamiset Wall Streetillä