22.06.2016

Samu Lang

Samu Lang

Johtaja, salkkuratkaisut
Helsinki
+358 50 422 6334


Taalerin Omistaja-rahastoperheen taivalta on takana puolisen vuotta. Sijoittajat ovat ottaneet rahastot positiivisesti vastaan ja niiden pääomat ovat kasvaneet mukavasti. Omistajarahastojen arvot ovat nousseet kevään aikana ja pidemmällä aikavälillä pääomarahastojen osuus kasvattaa tuottopotentiaalia entisestään. Rahastojen kurssiheilunta on ollut maltillisempaa kuin markkinoilla yleensä. Kaikissa omistajarahastoissa on mukana Taalerin pääomarahastoja, joita yleensä on tarjolla vain isoimmille instituutiosijoittajille.

Varovaisen Omistajan salkussa on tällä hetkellä Taalerin Tuuli I -rahastoa 1 %, Metsä I -rahastoa 2 % ja Tonttirahastoa 5 % rahaston pääomista. Lisäksi Rahasto on sitoutunut lisäämään Tontti-omistustaan vielä 12 prosenttia.

Maltillisen Omistajan salkussa on tällä hetkellä Taalerin Tuuli I -rahastoa 1 % ja Tonttirahastoa 7,4 %. Lisäksi Rahasto on sitoutunut lisäämään Tontti-omistustaan vielä 14 prosenttia.

Rohkean Omistajan salkussa on tällä hetkellä Taalerin Tuuli I -rahastoa 4 %. Rohkeassa salkussa painopiste tulee olemaan myös jatkossa tuottohakuisemmissa pääomarahastovaihtoehdoissa.

Rahastojen muut sijoitukset ovat olleet kassavirtaa tuottavissa Taalerin sijoitusratkaisuissa, jotka ovat sopineet erinomaisesti nykyiseen sijoitusympäristöön. Rahastojen sisällä olevien yksittäisten sijoituskohteiden painotukset valitaan siten, että riskitaso pysyy jatkossakin mahdollisimman hyvin linjassa valitun sijoitusstrategian (varovainen, maltillinen, rohkea) kanssa.


Omistaja-rahastomme ovat myynnissä Taaleri Kaupassa, löydät ne täältä.

« Takaisin: Markkinakatsaus

Edellinen
Viimeiset kyselyt ennakoivat UK:n jäävän EU:iin – osakkeet vaihteeksi nousussa
Seuraava
Britit äänestivät EU:ta vastaan
Samu Lang