11.12.2015

  • » OPEC:in tuotantoluvut edelleen korkealla
  • » Iso-Britanniassa korot ennallaan vielä pitkään
  • » Tänään USA:n vähittäismyyntidataa


MARKKINOISTA

Selkein myyntiaalto taukosi ainakin toistaiseksi, kun kurssit päätyivät eilen ilman yhtenäistä suuntaa. Näin siis osakemarkkinoilla. Raaka-ainemarkkinoilla tilanne oli hieman toinen. OPEC:in tuoreet tuotantoluvut olivat odotuksia korkeammat. Öljyn WTI-laadulla käydään kauppaa jo alle 37 dollarin ja Brent-laatukin laski alle 40 taalan. Raaka-ainemarkkinat jatkavat siis ykköspuheenaiheena.

Iso-Britannian keskuspankki ei odotetusti koskenut korkoihin – ohjauskorko ennallaan tasolla 0,50 %. Odotukset ensimmäisestä nostosta on johdannaismarkkinoiden mukaan siirtynyt jo ensi vuoden lopulle. Keskuspankki painotti keskittyvänsä jatkossa vahvasti brittidataan, eli pyrkimykset eroon Fed-riippuvuudesta jatkuvat.

EKP:lta äänessä oli eilen johtokunnan jäsen Mersch, joka ilmaisi mielipiteensä nykyisen elvytysohjelman koon riittävyydestä ja myös selvän enemmistön EKP:n johtokunnasta olevan samaa mieltä.

Makrodatakalenterissa oli eilen vain Yhdysvaltojen viikoittaiset työttömyyskorvaushakemukset, joiden määrä nousi odotettua enemmän. Tulee kuitenkin pitää mielessä, että hakemusten määrä on ollut tasaisella laskutrendillä koko vuoden ja siten kuva vahvasti kehittyvästä työmarkkinasta on eilisistä luvuista huolimatta täysin ennallaan.

Markkinat avaavat pikku miinukselle ja rauhallinen päivä odotettavissa hiljaisen kalenterin takia. Raaka-aineisiin ja niihin liitännäisiin yhtiöihin tuijotellaan tänäänkin kovasti.


TOP-LISTAT NEWS: MARINE HARVEST

Yhtiö ilmoitti rakentavansa uuden rehutuotantolaitoksen Skotlantiin – investoinnin arvo on noin 80 miljoonaa puntaa ja kokonaiskapasiteetti noin 170 000 tonnia. Laitoksen tuotannon arvioidaan kattavan noin 80 % yhtiön norjassa kasvatettujen lohien rehutarpeesta

« Takaisin: Markkinakatsaus

Edellinen
Koronnosto mietityttää markkinoita
Seuraava
Kaikki odottavat FEDin keskiviikon kokousta
Samu Lang