18.09.2017

Viime viikolla osakemarkkinat nousivat Yhdysvalloissa, Euroopassa ja kehittyvillä markkinoilla. Euron vahvistuminen rauhoittui (EUR/USD nyt 1,195). Punta puolestaan vahvistui, kun inflaatio Britanniassa ylitti odotukset ja BOE (Bank of England) voi olla valmis jopa nostamaan korkoa. Pitkät korot nousivat hieman globaalisti Britannian ja Yhdysvaltojen inflaatiolukujen vetämänä. Yhdysvaltojen 10 vuoden korko on nyt n. 2,2 % ja Saksan n. 0,4 %.   
  
Nostimme viime viikolla allokaatiosalkuissamme osakepainoa. Allokaatio 50 -salkussa osakepaino nousi noin 51 %:sta noin 54 %:iin. Lisäsimme osakkeita länsimaissa ostamalla keskisuuria yhtiötä Yhdysvalloissa, S&P 500 -indeksiä valuuttasuojatusti sekä teknologiayhtiöitä Saksassa. Viime viikolla myimme reunamaiden valtiolainoja euroalueella sekä globaaleja hyvän luottoluokituksen (IG) yrityslainoja. Ostimme lyhyitä riskisiä yrityslainoja Yhdysvalloissa. Näin saimme laskettua allokaatiosalkkujemme korkoriskiä. Käteispaino Allokaatio 50 -salkussa on nyt n. 5,5 %.

Maailmantalouden kasvu on jatkunut hyvällä tasolla ja odotamme varsinkin Yhdysvalloissa erinomaista 3Q -tuloskautta. Yhdysvalloissa globaalien yhtiöiden tulokset tulevat hyötymään dollarin heikentymisestä ja näin globaaleissa allokaatiosalkuissamme on isot painot Yhdysvaltalaisissa osakkeissa. Teknologiayhtiöitä omistamme globaalisti Yhdysvalloissa, Saksassa ja kehittyvässä Aasiassa. Yhdysvalloissa yritysverotuksen lasku on hieman etenemässä kongressissa. Mikäli tässä päästään eteenpäin, odotamme varsinkin keskisuurten yhtiöiden hyötyvän Yhdysvalloissa.

Maailmantalouden kasvu on jatkunut hyvällä tasolla ja odotamme varsinkin Yhdysvalloissa erinomaista 3Q -tuloskautta.
   

Pitkät korot ovat globaalisti laskeneet aiemmin kesän aikana. Taustalla on inflaatio-odotusten lasku sekä pettymys Trumpin kykyyn saada uudistuksia läpi kongressissa. Mikäli maailmantalouden kasvu jatkuu hyvällä tasolla ja jos yritysverotuksen lasku Yhdysvalloissa etenee, pitkät korot voivat hyvin nousta globaalisti. Korkopuolella suosimme lyhyitä riskisiä yrityslainoja Yhdysvalloissa valuuttasuojatusti. Käyttämämme tuotteen korkoriski eli duraatio on alhainen. Luonnollisesti korkopuolella omistamme edelleen mm. IG -yrityslainoja globaalisti riskiä hajauttavana sijoitusluokkana. 
 
Tällä viikolla kolme rouvashenkilöä on markkinoiden agendalla. Tärkeimpänä Yhdysvaltain keskuspankin (Fed) korkokokous keskiviikkona, jolloin Yellenin odotetaan ilmoittavan Fedin taseen pienentämisestä. Perjantaina Englannin pääministerin Mayn on määrä ilmoittaa Brexit-visioistaan. Sunnuntaina Saksan mahtirouva Merkel marssii jälleen kansleriksi. Miehistä voimaa tarjoaa Trumpin puhe YK:ssa tiistaina.     

« Takaisin: Markkinakatsaus

Edellinen
Mario Draghi ei ole huolissaan vahvistuneesta eurosta – vielä
Seuraava
Osakemarkkinat hyppäsivät uusille tasoille
Samu Lang