04.09.2017

Samu Lang

Samu Lang

Johtaja, salkkuratkaisut
Helsinki
+358 50 422 6334

Kevyt rahapolitiikka tukee edelleen riskisijoitusten kehitystä, vaikka lievää kiristymistä onkin ilmassa. Lisäksi globaali talouskasvu on vakiintunut hyvällä tasolle eikä sen nopeaa hidastumista ole näköpiirissä. Myös yrityssektorilla menee kohtuullisen mukavasti - tuloskehitys on vahvaa maailmanlaajuisesti US-teknosektorin vetämänä. Korkoliikkeitä kannattaa myös seurata. Viimeaikainen korkojen lasku hieman huolettaa. Pidempien markkinakorkojen nousu on mielestämme edelleen ”edellytys” riskisijoitusten positiiviselle kehitykselle. Jos korot laskevat liian paljon ja liian alas, siihen sisältyy aina odotuksia kasvun hidastumisesta ja deflaatiosta. Tätä ei kuitenkaan vielä ole näköpiirissä. 

Euro voi edelleen vahvistua, mutta kulmakerroin loivenee merkittävästi

Vastaavien hyödykekorien hintojen perusteella laskettu ostovoimapariteetin mukainen valuuttakurssi indikoi vahvempaa euroa, mutta vastaavasti suuri korkoero Yhdysvaltojen eduksi tukee dollaria euron kustannuksella. Edellä mainitut vastakkaiset voimat repivät euroa eri suuntiin. Euron suurin heikkous on ohi, mutta vahvistumisvaraa on edelleen jäljellä. Uskomme, että nousun kulmakerroin kuitenkin loivenee merkittävästi.

Keskeiset sijoitusnäkemyksemme

Euron suurin heikkous on ohi ja vaihteluväliä nostettava korkeammalle US dollaria vastaan – vahvistumisvaraa on edelleen, mutta kulmakerroin loivenee selvästi tästä eteenpäin. Suurista tuottoeroista johtuen omaisuusluokkien sisäinen hajautus on tällä hetkellä tärkeämpää kuin vahva suuntanäkemys. Olemme hyvin lievässä ylipainossa osakesijoitusten osalta. Euroalueella suosimme pankkeja, teknoyhtiöitä ja terveydenhuoltosektoria. EUR/USD valuuttaparin volatiliteetista johtuen turhaa valuuttariskiä kannattaa mielestämme välttää. Iso osa Yhdysvaltoihin kohdistetuista korkosijoituksistamme on valuuttasuojattu ja myös osakemarkkinoilla käytämme valikoiden valuuttasuojausta.
 

« Takaisin: Markkinakatsaus

Edellinen
Sijoitusmarkkinat 2018: Osakkeiden vuosikymmen, dollari ja teknologinen murros
Seuraava
Mario Draghi ei ole huolissaan vahvistuneesta eurosta – vielä
Samu Lang