08.11.2019

Osakesäästötili on tulossa kaikkien yksityissijoittajien ulottuville vuodenvaihteessa. Uusi tilimuoto mahdollistaa osakkeiden omistamisen ja kaupankäynnin tilin sisällä ilman jokaista osakemyyntiä koskevaa veroseuraamusta. Verot maksetaan tilin todellisesta arvontuotosta, kun niitä nostetaan ulos tililtä.

Osakesäästötili oli aiheena myös MTV:n Huomenta Suomi Extran Markkinaraadissa. Aihetta oli avaamassa tuttu raati: Sari Lounasmeri Pörssisäätiöstä, Mika Heikkilä Taalerista ja Janne Pöysti Kauppalehdestä. Raati piti pitkään valmisteltua tiliä hyvänä uutena mahdollisuutena saada osan yli 90 miljardista pankkitileillä nollakorolla makaavasta kotitalouksien varallisuudesta tuottamaan suomalaisten pörssiyhtiöiden liiketoiminnan kautta.

Mika Heikkilä muistutti, että osakesäästötilillä sijoittaja voi hyödyntää korkoa korolle -efektiä ilman, että verotus leikkaa tuottoja joka välissä. Hän uskoo sen kannustavan yksityissijoittajia pitkäjänteiseen osakesijoittamiseen. Heikkilä uskoo lisäksi, että näin valtio saa pitkällä aikavälillä enemmän verotettavaa kuin pankkitilien tuottamattomista pääomista.

« Takaisin: Markkinakatsaus

Edellinen
Osakkeet vähään tyytyväisiä – kuluttaja pitelee edelleen taloutta pystyssä
Seuraava
Markkinoiden seesteiset syystunnelmat jatkuvat