23.04.2019

Kai Leppelmeier

Kai Leppelmeier

Salkunhoitaja
Helsinki
+358 45 7734 9442

Kiinan taloudesta saatiin viime viikolla positiivista viestiä. Teollisuuden tuotanto palautui voimakkaasti maaliskuussa ja vähittäiskaupan kasvukin yllätti positiivisesti. Samoin vuoden ensimmäisen neljänneksen talouskasvu ei hidastunut enää edellisneljänneksestä vastoin odotuksia. Kiinan viranomaisten elvytystoimet näyttävät siis purevan, mikä on erinomainen asia myös muun kehittyvän Aasian ja esimerkiksi eurooppalaisten vientiyhtiöiden kannalta.

Euroopassa positiivisia uutisia joudutaan vielä odottamaan, sillä viimeisimmät euroalueen ostopäällikköindeksit ennakoivat edelleen heikentyvää kehitystä. Vuoden alusta alisuoriutunut teollisuus ei palautunut merkittävästi ja samalla kokonaisuutta ylläpitänyt palvelusektori lähti heikkenemään uudestaan. Toukokuun lopun EU-parlamenttivaaleissa populistipuolueet todennäköisesti kasvattavat suosiotaan, mikä ei tee EU:n poliittisesta ympäristöstä ainakaan helpompaa jatkossa. Taustalla kytevät poliittiset kriisit painavat edelleen erityisesti yritysten luottamusta.

Tuloskaudesta ei ole vielä saatu suuntaviivoja markkinoille. Tähän mennessä alkuvuoden tuloksensa ovat julkaisseet lähinnä yhdysvaltalaiset pankit, jotka ovat pääsääntöisesti päässeet analyytikoiden vuoden alusta laskeneisiin odotuksiin. Tällä viikolla julkaistaan huomattavasti enemmän tuloksia. Analyytikot ovat laskeneet ensimmäisen neljänneksen ennusteita sen verran roimasti, että suuremmilta tulospettymyksiltä toivottavasti vältytään. Loppuvuodelle odotukset ovat edelleen aika kovat ja osakekurssit ovat palautuneet voimakkaasti, joten yhtiöiden ohjeistuksissa on paljon pelissä. Erityisesti eurooppalaiset osakkeet voivat olla haavoittuvia ottaen huomioon alueen heikon talouskehityksen ja korkeat tuloskasvuennusteet loppuvuodelle.

Suosimme edelleen osakkeiden sisällä Yhdysvaltojen ja Kehittyvien markkinoiden osakkeita suhteessa Euroopan ja Japanin markkinoihin, perustuen sekä talouden kasvueroihin että valtioiden ja keskuspankkien kykyyn elvyttää tarvittaessa taloutta. Korkopuolella suosimme erityisesti yrityslainoja suhteessa valtionlainoihin. Allokaatioratkaisuissamme olemme osakkeiden ja korkojen välillä neutraalissa painossa. Alkuvuosi on ollut osakkeille hyvin vahva, mutta talouden riskit eivät ole vielä poistuneet.

« Takaisin: Markkinakatsaus

Edellinen
Markkinakatsaus Huomenta Suomi Extrassa 18.4.2019
Seuraava
Markkinakatsaus Huomenta Suomi Extrassa 26.4.2019