16.05.2016

Samu Lang

Samu Lang

Johtaja, salkkuratkaisut
Helsinki
+358 50 422 6334

Spekulointi Iso-Britannian EU-jäsenyydellä ruokkii lievää epävarmuutta markkinoilla. Tämä on kuitenkin suurempi ongelma Briteissä kuin maan rajojen ulkopuolella, eikä vaikuta merkittävästi maailmantalouden kehitykseen.

Kevät ja alkukesä ovat perinteisesti heikkoa aikaa sijoitusmarkkinoilla. Odotuksia heikommat taloustilastot Yhdysvalloista ja melko huonosti edennyt Q1-tulosperiodi ovat rasittaneet tunnelmia niin Yhdysvalloissa kuin euroalueellakin.

Uskomme volatiliteetin säilyvän keskimääräistä korkeammalla ja epävarmojen tunnelmien jatkuvan vielä jonkin aikaa. Suurempi korjausliike näiltä tasoilta vaikuttaa kuitenkin epätodennäköiseltä, sillä kurssit ovat jo laskeneet. Markkinat eivät missään nimessä ole yliostettuja, eikä normaalista positiivisesta tammikuusta ollut tietoakaan, päinvastoin.

Toisella vuosipuoliskolla uskomme länsiyhtiöiden vahvistuvan tulosmomentin tukevan osakekurssien kehitystä. Kehittyvien markkinoiden investointikysynnän hidastuminen ja globaali teollisuuden taantuma ovat rasittaneet isojen markkinaindeksien tuloskehitystä useamman vuoden ajan.

Uskomme raaka-aineiden hintojen käänteen indikoivan käännettä edellä mainituissa muuttujissa. Suhtaudumme edelleen positiivisesti osakemarkkinoiden kehitykseen lyhyen aikavälin epävarmuudesta huolimatta.

 

Lue myös toukokuun sähkeemme: Vihainen valkoinen mies tarvitsee apua!

« Takaisin: Markkinakatsaus

Edellinen
Markkinoilla kausiluontoisesti heikko jakso edessä
Seuraava
Mihin menet S&P 500 -indeksi?