04.09.2020

Vaikeat ajat kärjistävät yhteiskunnallista keskustelua ja kiristävät äänensävyjä. Suomen talouden kannalta asioista sopimisen pitkäjänteinen kulttuuri on ensimmäinen tavoite. Silloin Suomeen haluaa investoida niin kotimainen kuin kansainvälinenkin pääoma. Näin arvioi Kauppalehden Markkinaraadissa markkinoiden toimintaa Taaleri Varainhoidon asiakkuuksista vastaava johtaja Antti Törmänen perjantaiaamuna.

Stora Enson varatoimitusjohtaja Seppo Parvi korosti keskustelussa useampaan otteeseen paikallisen sopimisen tärkeyttä. Se vaalisi paremmin metsäteollisuuden ja muidenkin vientiteollisuudenalojen kustannuskilpailukykyä. Kansanedustaja Juhana Vartiainen (kok) patisti eduskuntaa ja poliitikoita luomaan olosuhteet, joissa Suomeen halutaan sijoittaa.

Taalerin Törmänen piti suomalaisia yrityksiä eri toimialoilta potentiaalisina nousijoina maailman mittakaavaan. Hänen mukaansa ”uutta Nokiaa” ei kannata koettaa punnertaa esiin joltain tietyltä toimialalta. Nousija voi tulla myös vihreästä teknologiasta. Pääasia on, että Suomessa panostetaan korkean jalostusasteen liiketoimintaan.

« Takaisin: Aktia Varainhoito yhteistyössä

Edellinen
Heikkilä & Vilén -show, Osa 57: Miten saada eniten irti analyysistä?
Seuraava
Markkinaraati: Taalerin Mikro Markka omistaa pörssin kummajaista Kamuxia