10.09.2021

Yli 20 pörssiyhtiötä jakaa osinkoja syksyllä. Osasta yhtiöitä osinkoja saa jatkuvasti kahdesti vuodessa. Osin syksyn osinkobuumi johtuu Euroopan keskuspankin finanssialan yrityksille asettamasta osinkokiellosta tukien vastapainoksi.

Osingoista keskusteltiin myös Kauppalehden Markkinaraadissa, jossa olivat mukana Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri, tietokirjailija, päätoimittaja Karo Hämäläinen ja Aktian varainhoidon salkkuratkaisuista vastaava johtaja Samu Lang.

”Kasvavat osingot kertovat yhtiöiden palautuvasta tuloskehityksestä koronan jäljiltä. Emme ole kuitenkaan osingoissa vielä koronaa edeltävällä tasolla. Kyllä tässä tiettyä patoutumaa purkautuu, mutta osingon maksaminen useamman kerran vuodessa tasaa myös kurssivaihtelua. Turha on yrityksenkään makuuttaa rahoja nollakoroilla odottamassa osingon maksua”, Samu Lang totesi.

Lang sanoi, että osinkojen maksun lähestymisellä on taipumus nostaa osakkeen kurssia.

”Jotkut sijoittajat ottavat vain tuon edeltävän nousun ja irrottautuvat osakkeesta ennen osingon irtoamista, jolloin osakekurssi tavallisesti laskee osingon verran.”

Raati keskusteli ylipäätään osakesijoittajien suhteesta osinkoihin. Sen mielestä korkoa korolle -ilmiö on tehokkaimmillaan, kun osingot sijoitetaan takaisin markkinoille.

”Osakesäästötili ratkaisee osinkotuottoihin liittyvän vero-ongelman, kun pitää osingot salkussaan. Pitää vain muistaa sijoittaa ne uudelleen”, Samu Lang muistutti.

« Takaisin: Aktia Varainhoito yhteistyössä

Edellinen
Markkinaraati: Työvoimapula pullonkaulana yritysten kasvulle
Seuraava
Markkinaraati: Pankkiekonomistit eivät pelkää inflaatiota