17.06.2020

Pitkäjänteinen suunnittelu ja sijoitusstrategia rauhoittaa sijoittajan mieltä voimakkaasti vaihtelevien osakekurssien keskellä. Kevätkauden viimeisessä Kauppalehden Markkinaraadissa osakesijoittajan kesänäkymistä keskustelivat Jussi Kärjen johdolla Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri, Taalerin osakesijoitusjohtaja Mika Heikkilä sekä Kauppalehden uutispäällikkö Janne Pöysti.

Raati totesi, että keskuspankkien markkinoille syytämä elvytys ylläpitää osakemarkkinoita, mutta tuo osakekurssien liikkeisiin hermostuneisuuden. Yritysten todellinen tilanne selviää, kun toisen kvartaalin tuloksia julkaistaan heinä-elokuussa.

Taalerin Heikkilä kehotti olemaan tarkkana eri toimialojen suhteen. Digitalisaatiosta hyötyvät yhtiöt menestyvät nykyisessä tilanteessa paremmin kuin matkailu. Myös esimerkiksi paperiteollisuus on hänen mukaansa pärjännyt varsin hyvin. Syksy näyttää muutoin, miten investointiteollisuuden näkymien käy.

Osakesijoitusten vaihtoehtoina Heikkilä listasi uusiutuvan energian sekä velkasijoittamisen. Hän kuitenkin korosti, että pitää ymmärtää sijoitustuotteen luonne, ennen kuin sijoittaa. Arvosijoittajana hän kuitenkin painottaa pitkäjänteisen osakesijoittamisen mielekkyyttä myös nykyisessä markkinatilanteessa.

« Takaisin: Aktia Varainhoito yhteistyössä

Edellinen
Markkinaraati: Digitalisaatio vähentää liikekiinteistöjen tarvetta
Seuraava
Heikkilä & Vilén -show, osa 56: Suomen FANGMANit