12.03.2021

Yrityksen osakkeeseen kannattaa mennä mukaan jo osakeannin yhteydessä, mikäli se vain on mahdollista. Silloin saa heti hyödyn tyypillisestä listautumishinnoittelusta. Näin arvioi Taalerin salkunhoitaja Olli Viitikko Kauppalehden Markkinaraadissa.

”Kannattaa tietysti katsoa hintalapun ja liiketoiminnan keskinäistä suhdetta. Viime vuosina sijoittajat ovat ostaneet kuumia bisneksiä, koska pörssikelit ovat olleet erittäin aurinkoiset. Riskinottohalukkuutta tuntuu löytyvän markkinoilla”, Olli Viitikko totesi.

Hän kaipaisi Helsingin pörssiin suomalaista ohjelmisto-osaamista. Esimerkkinä potentiaalisille listautujille hän mainitsee QT Groupin, josta on tullut miljardiluokan yhtiö pörssissä. Fazerin mahdollista listautumista hän pitää kiinnostavana ajatuksena. ”Siitä voisi tulla kansanosake.”

Keskustelussa olivat mukana myös Aktian varainhoidosta vastaava johtaja Nina Bergring ja sijoituskirjailija Karo Hämäläinen. Hämäläinen totesi keskustelussa seuraavansa muun muassa Taalerin Olli Viitikon ja Mika Heikkilän salkkumuutoksia.

 

« Takaisin: Aktia Varainhoito yhteistyössä

Edellinen
Heikkilä & Vilén -show, osa 63: Yrityskaupat - uhka vai mahdollisuus?
Seuraava
Markkinaraati: Ruoan verkkokauppaan voi tulla kokonaan uusi toimija